Sivut

perjantai 13. heinäkuuta 2018

KOPRA-120


- Luulin että Rampe oisi aivan pehmyt mies, mutta oli siinä jotain kovaakin!! Joo... taisi murhamies löytyäkin näillä tulilla. Pääsee Rampe tutumaan tuohon nuorisoseuran putkaan.
- Hyi helvetti! murhamiehen kanssa samassa huoneessa on pitänyt nukkua. Näyttääkö vallesmanni sitä veitsiä, jos se on Rampen siinä on lohjennu pala siitä kahvanjuuresta, olen sillä leikannut lihaakin, Tane sanoi.
Kopra ojensi veitsen Tanelle joka tutki kapineen tarkasti:
- Joo-o, ei oo epäilystäkään. Samallainen vehje tämä on mikä on Rampella taskussa pyörinyt. Tuossa on tuo kolo, Tane näytti Kopralle.
- Samanlaisia, viallisia, oli kaupassa kokolaatikko,Laaksomuisteli.
- Tämä asia alkaakin olla sitten selvä. Oliko noilla kuinka paljon yhteisiä touhuja, Kitinällä ja Rampella? Kopra kysyi.
- Ainahan ne porukoivat. Kitinällä kun oli vainu löytää hyvää kamaa, jopa viinipulloja. Useinhan niillä meni sukset ristiin, melkein joka päivä, mutta Kitinä oli sellainen kaveri joka ei kaunaa kantanut. Kyllä se Rampe ennenkin sitä mukiloi, jopa henkihieveriin, mutta aina he yhdessä töihin lähtivät, Tane selitti.
- Jaahas! Miltäs se uni maistui. Se on nyt tilanne sellainen, että sinut pidätetään , epäiltynä Kitinän murhaan. On aivan ilmeistä että syyllinen on tämän veitsen omistaja? Joko tunnustat nyt vai sitten varsinaisissa kuulusteluissa Turhalassa. Myöskin tarjoilijan murha menee saman veitsenomistajan piikkiin. Se Putsarin juttu roikkuu ilmassa, mutta enpä pitäisi ihmeenä vaikka..? Kopra sanoi katsoen tiukasti Rampeen.
Rampe muljautti synkän silmäyksen Kopraan päin jatkaen sitten lattiaan tuijottamista.
- No, alahan konkoilla siitä jaloillesi. Sä joko kävelet tai itket ja kävelet. Siinä on nyt vaihtoehdot, Laakso sanoi sivellen merkitsevästi kumipamppua, joka roikkui hänen vyöstään.
Rampe huokasi alistuneesti ja nousi jalkainsa päälle, tiukasti yhteen purtujen risaisten hampaitten välistä kuului:
- Saatanan paskalakit....
***
Kuulusteluhuoneessa, konstaapelit Laakso ja Ruha olivat kuulustelemassa Rampea.
Rampessa tapahtunut ällistyttävä muutos oli silmiinpistävä. Rampeoli kuin toinen mies. Viinahöyryjen haihtuttua kehosta.
Poissa oli vihamielinen, kyräilevä katse, tilalla oli vapautunut ilme..
Oliko syynä pelko Laakson tehokoukusta? Vai oliko hän itse päättänyt vapautua kaikista mieltäänpainaavista asioista.
jat.

Ei kommentteja: