Sivut

tiistai 3. heinäkuuta 2018

KOPRA--110.


- Te olette täysin syytön. Poliisiahan ne pojat pakeni, mutta tulikin äkkipysäys. Laakso alahan soittelemaan asiaankuuluvia koneistoja paikalle. Varmaan pitää pyytää virka-apua Citystä, Kopra alkoi selvittää tilannetta.
- Montakohan ihmistä autossa oli, kuski kysyi ja kurkisteli Pösön romua.
- Meidän tietojen mukaan kolme. Kukaan ei vaan taida tarvita muuta kuin ruumisauton. Kyllä se on ikävää! Kolme nuorta miestä ja aivan turhan tähden, Kopra pohti.
Ruhakin saapui paikalle. Hän nousi Ladasta puistellen päätään:
- Voi iesus! Näinkö sen piti loppua? Kuoliko ne kaikki?
- Eipä ole sellaista ihmettä joka tuollaisesta pelastaa. Onneksi auto ei syttynyt tuleen, siitä olisikkin tullut iso roihu, Kopra sanoi.
***
Rekankuski oli istahtanut metsässä olevan kiven päälle, hän oli huonovointisen näköinen Kopra alkoi huolestua hänen tilastaan ja antoi Ruhalle käskyn viedä mies terveyskeskukseen tarkastukseen.
Pian sen jälkeen alkoi Pikkulasta päin kuulua hälytysääniä . Tienmutkasta ilmestyi näkyviin poliisiauto ja paloauto. Ruha oli tehnyt hälytyksen kun oli huomannut miten tilanne päättyi.
- Varmaan on parasta viedä asiantuntijan tutkittavaksi. On se melkoinen tälli ja äkkipysähdys. Ei muuta kuin pirssiin niin lähdetään. Vai onnistuuko?
Varovasti kuski nousi jaloilleen, mutta lyyhistyi kohta alas. Ruha ehti tarttua hihasta eikä kuski päässyt kaatumaan. Kopra oli vetäissyt kännykän taskustaan ja soitti ambulanssin. Olisi liian suuri riski kuljettaa potilasta henkilöautolla.
Ruha auttoi miehen pitkäkseen maahan ja varmisti että mies oli tajuissaan.
- Nyt rauhallisesti. Ambulanssi tulee aivan kohta. Koittakaa taistella, ettei tajunta sammu, Kopra sanoi.
- Kyllä tämä tästä, kun pysyn iisisti, kuski sanoi ja yritti hymyillä.
Ei mennyt kuin muutama minuutti kun jälleen näkyi vilkkuva valo Pikkulan suunasta ja kohta kuului myös sireenin vihlova ääni.
Sillä aikaa oli palokunta työskennellyt korkeapaineella. Mutta mitään ei ollut tehtävissä. Kaikki kolme nuorta olivat tavoittameet rajan josta ei ole paluuta. Surullinen asia oli vain todettava. Asian hyväksi ei voihut tehdä mitään.
jat.

Ei kommentteja: