Sivut

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

KOPRA-122


- Pena sen pelokkeeksi kehitti.Ei minun ole viimeaikoina enää tarvinnut muita hakata... No, Topille piti antaa muistutus tässä kerran., kun alkoi väittämään, että on minulta saamassa suuret rahat....Minun kaassa ei pelleillä!
- Putsarin juttu alkaa olla selvää pässinlihss. Onko sinulla mitään lisättävää?
- Tehty mikä tehty. Ei se murha ollu? Paremminkin tappo? Olin mömmöissä ja sattuma toi Putsarin tielle. Ei siinä kummempaa.
Rampe katsoi poliisejja. Ilme oli vakaa ja rauhallinen. Mitään katumukseen viittaavaa ei näkynyt.
- Sittenolisi tämä Vappu Nurmen tapaus. Miksi?
- Sitä tapausta olen katunut. Olin kyllästynytKitinään... ja halutti panna... Se oli päähänpisto. Halutti välillä namutella naista, vuosien päästä. Tiesin että se nainen kulki puiston halkilähes jokainen yö. Se oli vikatikki, ei se tuntunut yhtään miltään... Kiukuissani vetäisin kaula katki Ne Puron pillerit panee pään ihan sekaisin.... Mutta saanko nousta hetkeksi? Jalat on aivan turtana.
- Joo,pidetään tupakanmittainen tauko. Kello on nyt kohta 16., Laakso sanoi ja katkaisi talleennuksen. - Täytyy myöntää, että perse tässä puutuu. Vaikka en polta ja ei täällä saakaan, niin saanko tarjota isua... Sitä nyt tarvitaan ennenkuinkaikki on vimpan päälle selvitetty. Hyvä että kerroi, mitään salaamatta. Kuitenkin kaikki on varmistettava! Tuomiokin alenee kun on yhtestyökykyä!
- Taida alennukset tuntua Kakkua tulee riittämään loppuiäksi! Rampe sanoi ja venytteli pitkiä raajojaan.,,,vaivihkaa läheten ovea.
Ruha etsi mapista jotain paperia, Laakson lukiessa jotain lakikirjaa pöydän ääressä. Kuulusteluhuoneen ikkunasta näki, että ulkona oli musta pimeys. Rampe verrytteli verkaan oven luona. Äkkiä hän painavan ruhosa voimalla ryntäsi ovea vasten. Muurinmurtajan lailla Rampe murskasi kevyen oven.
Rampe tumsi olevansa vapaa.Ulko -ovi oli muutamman askeleen päässä.Hetkessä hän luikahti ulkona olevaan pimeyteen.
Poliisit olivat hetken kuin lamaantuneena. Sitten ryntäsivät yht´aikaa ovelle.
- Jumaliste se narutti meitä. Paudoissa seolisi pitänyt...ääh perkele! Nyt sitä ei tavota pirukaa - näin sateella ja pimeällä... Pitänee kysyä pomolta aikka korvamakeaa,Laakso sanoi.
- Turhaa syöksyä perää, tuolla pimeässä ei löydä edes kadonnutta onnea.
- Lähetään sinne pomolle. Antaa tulla lunta tupaan. Mutta syystä tulee! Laakso sanoi ja lähti käytävää eteenpäin.
Ruha kävi ulko-ovella vilkaisemassa pimeyteen - ja paskat painukoon mihin haluaa.
***
Turhalan taajama oli laaja mutta harvaan rakennettu. Virastotalo oli syrjässä laajan peltoaukean laidalla. Varsinaiseen keskustaan oli satoja metrejä.
jat

Ei kommentteja: