Sivut

tiistai 10. heinäkuuta 2018

KOPRA--117.


- Oikein kahden miehen lähdetty konnajahtiin.
- No, sitä ollaan melkein, kuin vejet keskenään. Parina näitä hommia enimmäkseen. Se vaarakin kun on näissä hommissa aina läsnä.
- Se on varmasti totta. Huumeet tunkeutuu tänne periferiaankin. Sille ei taas mitään mahda.
Ruha saapui kahviannoksen kanssa. Hän asetti kahvin Tauriaisen eteen ja istuutui muiden seuraan.
- Sepä sattui, että tavattiin. Onko tapahtunut mitään uutta? Taksimies varmaan näkee sellaista mitä ei ole yleisölle tarkoitettu.
- Se on kyllä totta. Näkee avioelämän syitä ja seurauksia. Tappeluita ja pimeänpolun vaeltajaa. Näin pienellä paikkakunnalla sitä joutuu ja joutaa katsomaan monenkinlaista.
- Siksi juuri sinua halusin tavata. Onko ollut viimeaikoina liikenteessä outoja tyyppejä.
- Se kolmen nuorukaisen turma on hiljentänyt kylää kokolailla. Kovasti surullista. Mutta kavereiden elämä kai kulki koko ajan rikkeestä toiseen.
Mutta toki entiset veijarit liikkuu yhdessä tai erikseen. Sanoivat Puron Pentin joutuneen nalkkiin. Onko siinä perää?
- Näin meidän kesken kuiskattuna. Mahtaapa olla. Siitä ei kuitenkaan saa sen enempää huudella.
- Kyllähän minä ymmärrän. Ei koskaan tiedä mitä seuraa, jos kaikki olisi julkista.
- Joo, meidän tehtävähän on keräillä tietoa ei sitä levittää. Mahdollisimman paljon kun kerätään tietoa yhteen pikkuisina sirpaleina eri lähteistä. Sitten niitä yhdistelemme ja lopputuloksena konna on kiikissä. Eihän se tietystikkään mene noin kaavan mukaan, mutta kunhan räpeltää, Ruha selitti.
- Tuli mieleen yksi juttu. Monesti viime aikoina ryöpsähtänyt silmille. Tietääkö taksimies paikkakuntalaisena kuka on Jyrä? Laakso kysyi.
- Jyrä? Taitaa olla vain pelkkä pelote noilla hämärämiehillä. Uhkailuita olen minäkin kuullut muutaman kerran, mutta uhkaaja on ollut niin sekaisin, että olen jättänyt omaan arvoonsa.
- Et muista kuka on uhkaillut?
- Siitä on aikaa monta sataa asiakasta taaksepäin. Eikähän niitä edes tunne puoliakaan asiakkaista. Tässä viime viikolla huomasin, että se kaatopaikan jengi on ollut liikenteessä jopa aamuyöstä. Varsinkin viikonloppuina ne saattaa pyöriä tuossa raitilla melkoisessa hutikassa. Mistä ne sitä viinaa saanevat. Saattaa olla, että humala on hankittu muusta kuin viinasta.
- Jaa, sepä mielenkiintoista. Onko ne koko jengi yhtenä?
jat.

Ei kommentteja: