Sivut

keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

KOPRA--111.


Syksyinen päivä alkoi jo kääntyä iltapuolelle. Saamansa tehtävän mukaisesti poliisit suunnistivat Pentti Puron taloa kohti. Taivas oli pilvessä ja hämyinen hämärä alkoi laskeutua maisemaan.
Konstaapelit Kajo ja Paaso olivat pukeneet univormut yllensä. Hiukan jännitystä oli aistittavissa Volvon sisällä kun se nousi pienellä vaihteella Puron pihatietä. Pihalla oli jo ennestään toinenkin auto. Vanhanmallinen Toyota Corolla, aika pahoin ruostunut, seisoi portaiden edessä.
- Taidettiin tulla oikeaan aikaan. Saadaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla, Paaso sanoi.
- Älähän vielä tuuleta. Ei sitä tiedä vaikka tulee vesiperä. On ne niin eteviä katoamaan jos tarve vaatii.
- Höh! Miten ne nyt häipyisi neljänseinän sisältä. Äijät varmasti ovat sisällä koska tuo riisikuppi on tuossa pihalla, Paaso tinkasi.
- Kopistellaan niin sittenhän se nähdään. Kajo käveli reipain askelin portaat ylös ja kokeili ovea. Se olikin yllättäen auki. Huomio siitä sai ennestäänkin jännityksestä sykkivät sydämet pari laakia lisää taajuutta.
Kajo seisahtui eteisessä kuuntelemaan. Sisältä kuului kovaäävistä keskustelua. Äänissä oli vihaisia äänenpainoja. Keskustelijat eivät olleet huomanneet varmaan poliisien pihaan tuloa.
- Etkö sinä todella meinaa maksaa entisiä ottojasi. Perkele, minä en ole mikään pankki, enkä hyväntekeväisyyslaitos. Oletko sinä myynyt ainoakaan nappia? Kaikki lappanut omaan kitaasi. Jos ei rahat ala löytyä panen Jyrän asialle. Sen tiedät, että se puhuu luuvitosella eikä kielillä, möreä ääni sanoi.
- Vitut minä Jyrästä. Kyllä Mora uppoaa siihenkin. Saahan sitä yrittää peloitella. Tässä on poika jolla ei pelko hätyyttele. Kuule Pena, minä olen ollut pahemmissa rakosissa kuin luuletkaan. Kyllä minulla löytyy mutkakin! Varoitan Pena sinua. Se mahtaa olla sinun viimmenen liikkusi jos alat uhkailemaan.
- Rahani kyllä vaadin, saat olla aivan varma, että ne myös otan.
- Pena perkele! Älä ole niin nulju mies, että kaverille et anna. Kyllä minä maksan sitten kun saan hintaa. Anna nyt!
- Usko jo! Ei tipu eikä lirise. Luotto on loppunut. Katsotaan sitten kun tulet rahanipun kanssa. Kuule Viki, se on sinunkin aika oppia elämän realiteetit. Jospa lähdet! Minulla on puolentunnin päästä pitää olla muissa maisemissa.
- Olet sinä Pena vittumainen sälli. Saatana, teit minut nappien orjaksi ja nyt rääkkäät. Kun et anna niin otan väkisin. Katsotaan eikö Mora tee sinua anteliaaksi, kuului vihainen, poikamainen ääni.
jat.

Ei kommentteja: