Sivut

perjantai 18. toukokuuta 2018

KOPRA--62.


Ryypön Kauko ja Kasurisen Sulo olivat jälleen onnistuneet välttämään työnantajan pirullisen ikeen. Vasta oli nostettu korvauksia ja kalja oli kovasti maullaan. Miehet eivät huomanneet poliisimiehiä keskustellessaan innoissaan päivän viime tapahtumista.
- Oli siellä saanut turkkilainen komean lähdön tuolla Hupilassa. Kaveri oli käynyt paikalla. Suuri monttu on sen grillin paikalla. Kävitkö sinä koskaan syömässä siinä? Kauko kysyi.
- Perkele minä en semmoisten ählämien sapuskoja syö. Se hygieniapuoli on aivan olematon niillä. Kusella käyvät niin eivät käsiään tiskaa. Saattaa vaikka mitä tautejakin levitä.
Kun poliisit tilasivat annokset he menivät melkoisen lähelle kaljaveikkoja. Pientä paniikkia näkyi heidän katseessaan kun kopra alkoi heille puhumaan.
- Saako herroilta kysyä?
- Tässä mitään herroja olla vaan helvetin kovia työmiehiä! Mutta kun ei ole töitä, Kauko sanoi.
- Niinhän se on, että jokaiselle ei ole sitä herkkua riittänyt tässä suloisessa Suomenmaassa. Pitäisi kouluttautua uudestaan. Voisi olla töitä palvelualoilla. Mutta en minä mikään työhönottaja ole. Minulla olisi toisenlaista asiaa.
- Kysyy vain, pakkohan se on virkakunnalle vastata. En kyllä tiedä tehneeni mitään laitonta, jos tämä kaljanjuonti nyt ei sellaista liene. En minä ainakaan alaikäinen ole.
- Juokaa aivan rauhassa jos maistuu. Semmoista asiaa on, että tunnetteko Mörkö-Martin? Moni on miehestä puhunut, mutta kukaan ei ole nähnyt.
- Tokihan Martti tunnetaan. Kovasti alan miehiä. Harrastaa vain yksikseen ja yöpyy enimmäkseen metsissä. Talvisaikaan se yleensä katoaa. Kukaan ei tiedä minne. Nytkin se on ollut teillä tietymättömillä aika kauan. Puhuivat, että sillä olisi nainen.
- Oho! Minkä ikäinen se Martti on?
- Minun ikäisiä, reilut nelikymppinen. Oltiin joskus samoissa duuneissa. Martti pomona, minä sekamiehenä. Martti on lukenut mies, mutta akat sen pilasivat. Kaunis nainen on miehen turmio, Sulokin yhtyi keskusteluun.
- Niinhän se usein taitaa olla. Vaikka vaikeaa se on vähemmän kauniinkin naisen kanssa saada hommia pyörimään. Hehee! Nimimerkillä kokemusta on. Olettekos te akan miehiä? Vai onko vapaus säilynyt?
- Ulkomuoto suojelee oikein hyvin naisilta. Eikä noista ole muutenkaan kaipuuta, Kauko sanoi.
- Onkohan se Martti väkivaltainen mies?
jat.

Ei kommentteja: