Sivut

lauantai 12. toukokuuta 2018

KOPRA--56


Luokkanen ajoi edellä ja Laakso Saabilla perässä. He ajelivat hiljaista vauhtia ja kääntyivät Luokkasen talolle.
- Tämähän on kuosullaan oleva talo. Ainakin ulospäin, Kopra sanoi heidän laskeututtua talon pihalle.
- Kyllähän se päällepäin. Tuli vain tehtyä rakennusvirhe. Tolskasin muovien kanssa ja rakennuksesta tuli tiivis kuin pullo. Tokihan ammattimies osaa. Kuitenkin muovi oli silloin uusi rakennusmateriaali ja se tuli pantua väärään väliin. Sisäinen kosteus ei päässyt poistumaan vaan tiivistyi eristeisiin. Sieltä alkoi sellaiset homekaasut purkautua ajan kanssa, että olimme väliin kaikki sairaita. Syytä vaan ei arvattu, ennenkuin alkoi home tulla seinäpintoihinkin. Itiömittaukset järkytti meidät. Liian myöhään kuitenkin muutettiin pois. Ainoa poika menetettiin.
- Kovin surullista. Mutta mennäänpäs sisään, jos löydetään muutakin kuin se pusero.
- Melkeinhän siellä pitäisi olla hengityssuojain. Mutta mistä sen nappaa? Käydään nopeasti. Otetaan kaikki taloon kuulumaton mukaan, Kopra sanoi.
- Monta vuotta asumatta ja lämmittämättä ollut rakennus, on melkolailla kuivanut ja homeet kuolleet. Tosin siellä vieläkin on aika ummehtuneen hajuista, Luokkanen selitti.
- Kiivetäänpäs heti sinne toiseen kerrokseen. Laakso tutki sinä ensin tämä alakerta.
- Täällä komerossa ne varusteet on, sanoi Luokkanen ja otti komerosta anorakin.
- No onpa tosiaan pieni! Onko numeroa 48...?
- Taitaa olla, jos ei sitäkin pienempi...
- Joo, ei epäilystä. Veritahra tuo on ja varmasti sen pojan jonka eräs opettaja näki silloin myrsky-yönä. Otetaanpas mukaan, lenkkarit myös, Kopra sanoi.
- Muuten täällä yläkerrassa on kaikki samassa kunnossa kuin silloin kun lähettiin. Alakerrassa sitä vastoin on pidetty juominkeja ja huonoa elämää. Tuskin tämä pojan reppana on siihen osallistunut.
- Joo, lähdetään alas. Ei täällä ole meille enää mitään.
Laakso oli tutkinut kaikki huoneet alhaalla:
- Ei täällä ole mitään joka viittaisi murhiin. Taidetaan taapertaa entistä pimeämmässä?
- Niinhän se voi nyt näyttää. Mutta Laakso, selostapa miten tämä veritahra pojan puseroon on tullut? Että ei sitä tiedä missä se syyllinen istuu. Tosi on että pimeässä haparoidaan. Onhan tämä tahra kuitenkin jo suuri askel eteenpäin. Kokeet osoittaa kenen veri on. Voihan tietysti olla jonkun muunkin kuin Putsarin. Voi pojat jos niin on...
jat.

Ei kommentteja: