Sivut

lauantai 26. toukokuuta 2018

KOPRA--70

- Kyllä se Mörkö on varmaan lopettanut nämä touhut. Kasurisen Sulon näin ohimennen niin oli tietävinään että Mörkö on löytänyt naisen tuolta Hämylästä. On kuulema jokin diakoni tai jotain. Ei se Sulokaan varmaksi tiennyt, mutta oli kuullut.
- No jossakin se murhaaja luuraa. Se kaivetaan kyllä esiin kunhan aika on siihen kypsä.
Kiitoksia vain kun annoitte kallista aikaanne, Kopra sanoi. - Laakso lähdetään mekin etsimään murua rinnan alle.
***
Ruha oli Shellillä ruokailemassa kun Kopra ja Laakso sinne tulivat. Tilattuaan nakit ja muusin he menivät istumaan Ruhan pöytään. Ruha söi suorastaan ahmien jotain kanarisottoa.
- Ei kai se nyt noin hyvää ole, että ahmia pitää, Laakso sanoi.
- Hyvää on ja kaamea nälkä. En ole syönyt kuin eilispäivänä, on pitänyt tehdä noita tutkimuksia.
- Hehee! Ne Ruhan tutkimukset kyllä tiedetään. Joko on monta naista kaatunut.
- Lukua en ole pitänyt, mutta veistänyt jokaisesta kaadosta kolon kalun varteen. Pitää joskus laskea, Ruha nauroi. - Mutta nälkä siinä hommassa tulee.
- Ei kai se Ruha ole virka-aikana harrastanut nais-seikkailuja? Se ei sentään käy laatuun.
- Kovasti olen suorittanut tutkimusta. Olen haastatellut varmaan sata eri ihmistä. Etsinyt johtolankoja ja kuunnellut korvatarkkana varsinkin naisten puheita. Heillä on tarkka huomiokyky ja osaavat soveltaa kuulemansa oikeaan tilanteeseen. On minulla kirjoitettu raportti kaikesta, mutta se on tuolla autossa.
- Noo ehtii sen myöhemmin. Kerro vain pääpiirteissään oleellisin.
- Mistähän minä nyt lähtisin? No vaikka siitä, että Pikkulan ryyppyremmissä on ollut kähinöitä tuon tuosta. Se viiden sakki joka asustelee siellä kaatopaikalla on harmiton ja syrjäänvetäytyvä jengi. Harvoin heitä edes kylällä näkee. Minä haastattelin sellaista taksimiestä kuin Niilo Vartiainen, sillä on aikaa huomioida kyytiä odotellessa taksitolpalla. Se Putsari on ollut keskeinen hahmo kirkonkylän katukuvassa. Rahanpummaus ja jopa vilauttelu naisille, on sillä ollut harrastuksena. Rikosilmoitusta vaan ei kukaan ole tehnyt. Vartiainenkin oli tapauksen pari kertaa nähnyt. Samoin riidan haastaminen ja suoranainen vittuilu on ollut Putsarin elämäntehtävä.
- Vai sellainen veijari... Kopra sanoi ja alkoi syödä tuotua annosta.
- Joo, Putsarin melkeinpä vastakohta on Mörkö-Martti. Oikealta nimeltä Martti Mörö. Vartiainen kertoi miehen tarinan...
jat

Ei kommentteja: