Sivut

maanantai 21. toukokuuta 2018

KOPRA -65.


- Jaa, siinähän ne sheriffit ajelee! Pulli sanoi kun näki poliisiauton tulevan tietä pitkin. - Nehän tuleekin tänne. Saadaan kuulla onko juttu edistynyt? Minä kyllä vaadin oikeuksiani, Pulli sanoi.
Kopra ja Laakso laskeutui autosta. Laakso otti puseron ja muut tavarat kainaloon ja sitten he marssivat sisälle.
Pulli kiirehti aukaisemaan lukon samalla avaten oven tulijoille.
- Päivää vaan! Jokohan täällä kuinka kuumana ollaan? Toki ymmärrän että bisnekset kärsii, mutta kai ne vakuutusfirmat jotain korvaa.
- Paskat! Niiltä firmoilta ei kukaan korvauksia saa. No, pääjohtajat kultaisia kädenpuristuksia. Onko ilmennyt mitään uutta? Muuta kuin lisää raatoja. Kuulin tuolla baarissa uusista murhista, Pulli katkerana kertoi.
- Jotain pientä edistystä. Mutta tutkinnallisista syistä niistä ei tämän enempää.
Kauppiaalla varmaan löytyy laatikkoa johon nämä tavarat voisi pakata postittamista varten. Tosin ei ole tietoa liittyykö nämä lainkaan tapaukseen. No, sen saa tutkijaryhmä nuuskia, Kopra sanoi.
- Tokihan niitä laatikoita. Hetki vain, Pulli sanoi ja kehotti Pesua hakemaan laatikon.
Laakso kierteli kaupan hyllyjä. Hänen mielessään oli pitkulainen pahvilaatikko jossa oranssinvärisellä kädensijalla varustettuja mattoveitsiä oli kymmeniä. Mutta ei! Laakso seisahtui miettimään muistiin jäänyttä asiaa. Oliko se sittenkään täällä? Laakso muisteli systemaattisesti. Ensiksi aika? Täytyi olla se ensimmäinen aamu? Silloin kun Putsarin ruumis löytyi - hm. Jossain alhaalla kun kontattiin niitä johtolankoja. Konttorissa?? Laakso lähti niiltä sioiltaan kohti konttorin ovea. Kopra ja Pulli näyttivät neuvottelevan yhä kaupan aukaisuajasta.
Laakso vilkaisi kauppiaaseen ja huomasi hänen olevan selin. Nopeasti hän livahti konttorin ovesta kuin olisi jokin varas. Laakso kumartui konttorin seinustalla olevien hyllyjen alimpiin osiin. Jees... Laakso teki nopealla silmäyksellä laskutoimituksen. Yhdeksän veistä. Hän otti yhden käteensä ja tutkien sitä huulet supistuivat heikkoon vihellykseen. Veitset oli jokin viallinen erä koska jokaisen kahvassa oli huomattava kolo. Ei epäilystä murha-ase oli aikoinaan ollut tässä laatikossa, muiden samanlaisten joukossa.
- Pomo hei! tulehan käymään täällä!
- Jep! Löysitkö jotain?
- Katsohan, näyttääkö sinusta nämä veitset samanlaisilta kuin se kurkunkatkaisu veitsi?
Kopra otti yhden veitsen käteensä. Työnsi terän esiin ja tutki sitten tarkemmin: - Kyllä tämä samanlaiselta näyttää.
jat.

Ei kommentteja: