Sivut

sunnuntai 13. toukokuuta 2018

KOPRA-57

- Jospa se pojanmoukari on ollut samoilla tulilla murhaajan kanssa. Ei kai tuollainen vanha roisto, kuin Putsari, anna sentään nenille hyppiä. Ei, ei, kyllä siihen on joku selitys. Jonkun muun verta se on, Laakso sanoi.
***
- Jumaliste! Täällä on baarikaappi täynnä hienoja juomia. Nyt pannaan juhlat pystyyn, Vesku huusi olohuoneesta. Baarikaappi ei ollut edes lukossa. Vesku valitsi hienonnäköisen konjakkipullon ja avasi korkin. Hyi saatana! Tämäkö muka hyvää. Saatana tuota juo susikaan. Räiskähtäen pullea pullo lensi takan kulmaan ja kallis juoma valui pitkin takan muurauksia lattialle.
- Eikö siellä ole likööriä? Olohuoneen ovelle tullut Mörtti kysyi. - Se on ainakin makeaa ja menee päähän kuin huopahattu.
- Tässä on lakkalikööriä. Pitääpä maistaa. Oho tämä on hyvää, Vesku sanoi ja otti toisen ryypyn.
Mörttikin tuli valitsemaan pulloa rivistöstä.
- Salmiakkikossua. Sitä olen juonut ennenkin. Tämä on hyvä sauma, Mörtti hihkaisi ja otti pitkän ryypyn.
Simokin tuli baarikaapin luo kun huomasi kavereiden löytäneen juomat:
- Neideillä neitien juomat, Simo väheksyi ja otti kossupullon kaapista. Narahtaen korkki aukesi. Tuhti juoma poltti limakalvoilla. Mutta Simo halusi näyttää kavereille olevansa rajumpi kuin he:
- Elä helvetissä juo kuin vettä. Tulee myrkytys. Olet melko kevyt kaveri, Vesku yritti varoitella.
- Mies ottaa miehenlailla. Neidit imee likööriä, Simo sanoi ja nauroi ivallisesti sekä nosti taas pullon huulilleen.
- Varoitan älä juo tyhjään mahaan. Syödään ensin, Vesku huolehti.
- Juon jos juon, sinulta en lupaa kysele. Imaisehan neiti sinä likööriä, Simo ärähti ja meni pullonsa kanssa sohvaan istumaan. Hän otti rohkeita siivuja pullostaa. Pullp vajeni reipasta tahtia. Simo pilkkasi toisia ja itse otti näyttäviä ryyppyjä.
Mörttikin otti salmiakkikossu pullon mukaansa ja istahti sohvalle. Simo nousi sohvasta ja hoiperteli suuren Jukka-palmun luokse ja laski vetensä sen suureen ruukkuun.
- Oho! Jopa helpotti. Nyt pohjanmaan kautta, Simo sanoi ja suorastaan joi pullostaan. Lyhyessä ajassa pullo oli vajunnu jo runsaasti.
Simossa alkoi vahva viina vähitellen vaikuttaa. Mies oli kalpea ja huojahteli tasapainoa tavoitellen. Viimein hän huomasi sohvatuolin lähellään, mutta oli jo niin humalassa, että ei osunut istuimelle vaan pyllähti lattialle.
jat.

Ei kommentteja: