Sivut

keskiviikko 23. toukokuuta 2018

KOPRA-----67

- Voi pirulauta! Kopra ärisi Laaksolle, heidän aamulla tavatessa matkustajakodin aamiaispöydässä. - Taitaa olla taas ne samat saatanan hunsvotit. Ne ovat nyt panneet Hämylässä grillin ja sen hoitajan atomeiksi. Ne on löytäneet tai varastaneet jostain räjähteitä ja ei kun grillin alle. Voi Jumaliste, mihin tämä maailma on menossa?
- Mistäs sinä sellaisia olet kuullut? Laakso kysyi.
- Cityn poliisimestari Rauhala soitti yöllä. Kyseli joko autovarkaat on tavoitettu. Silminnäkijöiden mukaan pankkiryöstäjillä oli ollut tumma Pösö! Kyllä saatana se on sitä Pikkulan porukkaa. Lähetäänkin ensi töikseen haastattelemaan Yrmyn-Grillin isäntää. Luulisi, että hän jos kuka on nähnyt asiaan liittyvää. Olisi pitänyt käydä jo ennemmin. Yöllä vasta hoksasin kun Rauhala soitti, että grilli on kylän keskeisimpiä paikkoja, Kopra sanoi.
- Mikäs siinä kolmatta astetta vaan. Kyllä ne Yrmystäkin tiedot saadaan, Laakso hohotti. Loihan Yrmy-nimi hiukan vastahakoisen kuvitelman.
- Lähdetään sitten kun Ruha saapuu sinne autiotalolle, ehditään hyvin kuulustella grillinpitäjää kuin myyjiäkin, Kopra sanoi.
Yrmy, alias Yrjö Kuokka, oli hyödyntänyt haukkuma-nimeään grillinnimessä. Grilli oli ennen ollut Pikku-grilli, mutta sillä oli ollut negatiivinen vaikutus liikevaihtoon. Asiakkaat muistivat mainita, että tällä grillillä on kaikki muu pientä paitsi hinnat. Niinpä Yrjö laittoi entiset kyltit mäkeen ja uusi nimi " Yrmyn-Grilli" näkyi kauas ja komeasti.
Poliisien saapuessa grillille itse omistaja Yrmy oli siivoamassa grillin ympäristöön yöllä viskottuja sinappisia papereita. Yrmy vilkaisi tulijoita ja jatkoi kaikessa rauhassa työtään.
Molemmat poliisit nousivat autosta ja kävelivät Yrmyn luokse.
- Hyvää huomenta! Olette varmaan grillinväkeä? Kopra kysyi.
- Huomenta vain! Tässähän sitä yrittää saada perheelle elantoa. Onneksi ei vähään aikaan ole rosvojakaan liikkunut. Mikäs se vallesmannia liikuttaa? Yrmy kysyi.
- Tässä yhä tutkitaan tuolla K-kaupassa sattunutta murhaa. Olemme aika umpikujassa. Melkein joka suuntaan on tie lähes tukossa. Odotamme tässä lisävoimia, niin ajateltiin näin kylän keskuspaikasta kysellä onko mitään erikoista näkynyt? Onko ollut vieraita liikkujia tai onko kylän omat miehet käyttäytyneet oudosti? Kopra kysyi.
jat.

Ei kommentteja: