Sivut

tiistai 22. toukokuuta 2018

KOPRA---66.

Pullikin oli seurannut Kopraa konttoriin. Hänkin katsoi laatikkoa Laakson kädessä:
- Ne on viallisia mattoveitsiä. Kahvassa joku valuvika, josta kohti se voi katketa. Siksi ne on otettu pois myynnistä. En ole muistanut palauttaa
keskusliikkeeseen. Mitä niistä?
- No, näyttää nyt siltä että murhamies on ottanut täältä tämmöisen veitsen taskuunsa. Joko käydessään auttamassa Putsaria pilven päälle, tai jo ennemmin.
- Mutta kukahan se mies on ollut? Kun sen joku sanoisi.
- Tuolla myymälänpuolella ne oli nuo veitset pitkään. Sitten joku tarkkasilmäinen alkoi valittaa. Moitti vaaralliseksi. Tuon kolon takia. En tiedä minkä verran niitä on myyty.
- Tässä laatikossa sanotaan olevan 25 kappaletta. Laskin, että jälellä on yhdeksän kappaletta.
- Kun asiakas valitti otin veitset tänne konttoriin. Määrää en laskenut.
- Nyt minulla tulikin mieleen uusi kokeilu. Voihan se viedä metsään. Saanko ottaa yhden näistä veitsistä mukaani. Palautan sitten kunhan teen sillä kokeen.
- Toki se sopii. Kaikki mahdollisuudet ovat käytettävä hyväksi. Mutta vieläkin palaan siihen aukiolokieltoon. Mitkä perusteet sellaista kieltoa tukee?
- Minun mielestä kylla kaupanteon voisi aivan hyvin alkaa. Murhaajan osoite ei varnmasti täältä kaupasta löydy. Joka paikka on nuuskittu moneenkin kertaan. Lisäksi on kuvat kaikista kohteista. Murtoväline ja murha-ase ovat poliisilla. Olisi asiallista perua se kielto, Laakso puheli rauhallisesti.
- Jos asian noin ajattelee. Tottahan tuo on. Minä peruuutan mitä äsken sanoin. Kauapnteon voi alkaa vaikka heti, Kopra sanoi.
- Tämä oli hieno päätös. Päästään normaaliin päiväjärjestykseen. Pentti! Menehän ja aukaise ovet. Päästään jälleen tekemään omaa työtämme. Tietysti jos kuulemme tai näemme jotain joka liittyy juttuun toimitamme tiedot poliisille, Pulli oli valmis yhteistoimintaan.
- Kiitoksia kauppiaalle pitkästä pinnasta. Toivotamme hyviä kauppoja, Kopra sanoi.
- Joo, palataan asiaan jos sellaista tulee. Näkemiin! Kopra sanoi ja lähti Laakso perässään autolle.
- Mihinhän se Ruha mahtoi mennä "tutkimaan"? Nyt kun on nuo kamppeet paketissa voimme lähteä käymään vaikkapa siellä baarissa kyselemässä Mörkö- Marttia.
jat.

Ei kommentteja: