Sivut

torstai 24. toukokuuta 2018

KOPRA--68

- Kyllähän ne nuo nykynuoret käyttäytyy melkein järkiään oudosti. Nuoret tytötkin vetää tupakkaa ja mitä kaikkea huumeita? Kyllä se on rankkaa olla nykyisin vanhempana. Itsellä onneksi ovat jo pahimman sivuuttaneet. Noo, kiinnitinhän minä tuossa muutama päivä taakse päin kun Pikkulan kolme pahinta veijaria parveili tuossa katoksessa. Ne on noita yksinhuoltajien, tai ei oikeastaan kenenkään huoltamia kosseja, Yrmy kertoi.
- Sepäs tuntuu mielenkiintoiselta! Panitteko mitään erityistä merkille? Kopra sanoi.
- No, ne häipyi kun niitä vähän pidin silmällä. Se Siitarin sälli tuli tuolta koululta päin. Sillä oli tosi kalliin näköinen nahkatakki, tai trotsi. Vai miksi ne sellaista sanoo? Nastaa ja nappulaa siinä ainakin kiilteli koko rahan edestä, Yrmy sanoi.
Kopra vilkaisi Laaksoa, joka pisti paperille muistiin tärkeimpiä asioita. Nyt alkoi polttaa, oltiin varmasti oikealla tiellä.
- Tiedätte varmaan kaikkien koko nimet? Kopra sanoi.
- Totta kai, pienestä kakarasta ovat tuossa haittana pyörineet. Soittaneet suuta ja varastaneet vaikka mitä. Vilunkia ovat teneet kun vähäkään on silmä välttänyt. Kuten sanoin pojat on Siitarin Simo, Mörttisen Martti ja Härmälän Vesa. Ne ovat aina porukoineet keskenään. Muut nuoret miehet kulkevat yleensä suuremmissa sakeissa, Yrmy sanoi.
- Kiitoksia, tämä oli suuri harppaus eteenpäin. Olisittepa voinut käydä kertomassa havaintonne poliisille, Kopra sanoi.
- Hehee! Paras pitää itsensä virkakunnasta mahdollisimman kaukana. Poliisi kysyköön jos on asiaa, Yrmy nauroi.
- Hmmm, niinhän tuo taitaa olla. Kiitoksia kuitenkin tiedoista. Niistä on varmasti apua tapausta selvittäessä, Kopra sanoi ja heilautti kättään. Hän nousi jälleen auton takapenkille.
- No, joko lähdetään katsastamaan onko uljas virkaveli jo maisemissa. Jos en pahoin erehdy hän on baarissa tyttöjä naurattamassa. Ei ole miehestä kuulunut eilisen jälkeen. Se raporttikin varmaan on vielä antamatta. Jumaliste senkin kanssa. Laakso sanoi.
- Tosiaan ajetaan sinne Simpukkaan. Suunnitellaan siellä mitä nyt tehdään. Ja jospa Ruhalta viimein saadaan selonteko. Tai käydäänkö sittenkin vauhtimutka kaatiksella?
jat.

Ei kommentteja: