Sivut

keskiviikko 16. toukokuuta 2018

KOPRA..-60


Sekin askarruttaa, miten se autovarkaus liittyy näihin murhiin. Oli se isäntä niin yhteistyö haluton. Olisi varmaan pitänyt katsella tarkemmin se autokatos. Mutta kun ei mitään rikosilmoitusta. Mitenpä sitä tutkii. Mutta uusiksi se on otettava. Pantava mies tarkkailuun, Kopra selosti.
- Ehkäpä Ruha antaa uuden näkökannan pulmiin. Olisi nyt kyllä ruoka-aika. Kilauta sille Ruhalle, että hankkiutuu niiden naisten pivarteluista Shellille syömään. Päivä jo hämärtyy. Rehkitty aivan niska limassa. Eikä olla syöty kuin aamiaisella. Ei ole säännöllistä tämä poliisin työ. Muuten miksi Putsari sai ohuesta paperiveitsestä ja nämä viimeiset sai maistaa mattoveitsen terävyyttä?
- Älähän nyt liikaa innostu. Saattaa tietysti olla että mattoveitsi on tarttunut murhaajan mukaan vasta myöhemmin kun se ensimmäinen ase jäi sinne konttoriin. Voi se olla niin, mutta voi se olla erilaillakin.
- Aivan selvähän tämä on! Paperiveitsi sopi paremmin Putsarin tapauksessa. Yritähän puukottaa mattoveitsellä puseron läpi. Ei taida onnistua?
- Ei kai se pistohommiin ole parhaimpia, mutta viillellä sillä voi tehokkaasti. Vaikka kurkun poikki, Kopra totesi. - En tiedä. Minusta tämä menee yhä kummallisempaan suuntaan. Lähetetään se veitsi tutkittavaksi. Onko sillä tapettu kumpikin vainaja ja sormenjäljet tietysti pitää ottaa. Pitäisiköhän siltä Topin porukalta ottaa sormenjäljet. Ja siitä Mörkö-Martista ei jälkeäkään?
- Ei ole kukaan nähnyt viimeaikoina. Nyt kai lähetään syömään? Kilautitko jo Ruhalle?
- Alahan sompata. Minä soitan.
***
Pienoinen, Mukava-järvi, makasi tyynenä, hiljaisuuden keskellä. Oli ollut pikkuinen hallayö ja järven tumma vesi oli kuuraisen maiseman keskellä kuin jättiläisen silmä. Mökit sen rannoilla kyhjöttivät kuuraisin katoin. Rikkumaton hiljaisuus kieli että kuuman kesän riehakkaat leikit olivat takana päin. Ei edes liikenteen melu kuulunut tänne.
Sentään yhden mökin edessä seisoi auto. Mökki oli komein ja suurin. Pihalla seisova tumma Peugeot oli ristiriidassa mökin varakkaaseen ulkonäköön nähden. Tarkemmin rakennusta katsellen huomasi että kutsumattomat vieraat olivat murtautuneet luvatta sisälle. Rikottu ovenlasi antoi kuvan vieraiden röyhkeydestä.
Sisällä mökissä vallitsi kaaos. Rikottuja huonekaluja, sotkettuja ruokia, töhrittyjä seiniä ja rikottuja pulloja oli ympäri hienoja tiloja. Jopa kalliit nahkasohvat olivat saaneet maistaa älyttömien riehujien vihanpurkauksia.
jat.

Ei kommentteja: