Sivut

torstai 18. toukokuuta 2017

MARI.--14.


- No, ajattelin avittaa naapuria pellontevossa. Hento naisihminen saa millään keinolla maata mustaksi, Paavo sanoi, ja katsoa killitti Marin naisellista olemusta.
- Vain täällä kun ei tuollaista apua tarvita. Minä itse määrään mitä teen , ja miten teen, palstallani. Ala vaan vetää minun palstalta niin kuin olisi jo. Eikö se illalla tullut selväksi, vai pitääkö hoito uusia, Mari melkein huusi.
Paavo yritti jotain selittää, mutta Marin kiukkuisen käskevä käden heilahdus traktoriin päin, sai Paavon kapuaamaan takaisin koneensa hyttiin.
Mari oli todella kiukkuinen...johan on kumma miehenkuva, kun ei selvää suomenkieltä usko. Turrittaa, kuin jokin laupias samarialainen, heikon naiseläjän pikkuiselle palstalle.....Pirsana katotaan eikö multa ala pöllyään, Mari tuhahti ja otti uuden lapion ja iski lapion nurmettuneeseen maankamaraan. Mutta lapionterä pomppasi kuin olisi yrittänyt jotain asfalttia kaivaa. Vuosikymmeniä juurettunut maa oli todella tiukkaa.
Mari muisti missä kohti äidillä oli ennen kasvimaa.....Toiveissa että siitä pääsisi helpommin alkuun, hän siirtyi entisen kodin kivijalan raunioitten taakse.Uudella innolla hän taas yritti saada lapiota uppoamaan, mutta yritys oli epätoivoinen.
Mari viskasi vihaisesti lapion käsistään....pitääkö se Paavo sittenkin?.....ei ikinä. Oli kai kylällä muitakin viljelijöitä. Ainakin Paakkolassa oli traktori pihalla ja muutenkin asutunnäköinen piha. Varmaan sieltä sai apua.
Jälleen Mari hyppäsi polkupyörän satulaan ja alkoi polkea parin kilometrin päässä olevaa Paakkolaa kohti. Aurinko paistoi ja koivunlehdetkin olivat saaneet vauhtia sateesta. Kevään huumaava tuoksu tuntui kaikkialla. Linnut pitivät keväisiä konserttejaan. Leivonen nousi kohti sinistä taivasta, sen liverrys kertoi kesän taas olevan aivan kohta läsnä.
Paakkolan kaksikerroksinen asuinrakennus alkoi näkyä metsäsaarekkeen takaa. Mari pyyhkäisi kädellä otsaansa...huh kun on lämmin. Talo siaitsi lähellä tietä ja Mari kaarratti pihaan. Hän asetteli pyöränsä jalustalleen, kun pihanperältä kuuluu pauketta. Mari kääntyi katsomaan äänen aiheuttajaa ja huomasi miehen olevan traktorin kimpussa.
Reippaasti Mari käveli remonttimiestä kohti. Mies kääntyi uteliaana katsomaan tulijaa. Naama rasvassa ja likainen haalari päällä, mies oli koomisen näköinen. Kuitenkin Maria säväytti miehen katse.

Ei kommentteja: