Sivut

torstai 11. huhtikuuta 2019

JATKIS-64.

PUTELLI. -64.
Paavosta alkoi tuntua, että kone pysyy hallinnassa ja teki mieli lisätä vauhtia.. hmm uskaltaisikohan... Paavo liikutti kaasuvipua suuremmalle, mutta vauhti tuntui sittenkin kovin matelulta... Paavo tarttui vaihdevipuun, mutta ei muistanutkaan painaa kytkintä. Kamala rääkäisy kuului vaihdelaatikosta, kun hammasrattaat esittivät vastalauseensa.
Traktori pysähtyi kokonaan. Paavo katsoi taaksensa, Reino oli seisauttanut Letukan ja juoksujalkaa kiirehti Paavon luokse.
- Voi saatana, nyt se saatana vielä hajosi käsiin. Kamalaa metakkaa kuuluu tuolta jalkovälistä. Eihän tästä mitään tule, minähän jo sinulle sen sanoin, Paavo sadatteli.
- No, älähän lannistu. Et tainnut muistaa painaa kytkintä. Ei se mene vaihde päälle ilman kytkimen polkaisua. Yritetäänhän uudestaan. Ei siinä koneessa ole mitään vikaa. No niin, paina ensiksi kytkin. Pistä nyt keppi siihen loveen jossa näet kolmosen Hyvä, nyt vauhti onkin melko paljon kovempaa. Ja meneekin jo melkoista vauhtia, kun väännät sitä kaasuvipua. No niin! Nyt vain nostat kytkintä ylös ja anna mennä! Minä tulen perässä, Reino sanoi.
Nyt olikin jo matkassa menemisen makua. Hiljalleen Paavo uskalsi lisätä koneeseen kierroksia. Ajo alkoi tuntua mukavalta ja Paavo tunsi jo rinnassaan hyvänolon tuntemuksia. Aivan meinasi jo hymyilyttääkin.
Huuletkin tapailivat jo "Elämää juoksuhaudoissa".säveliä.
- Perkele... Miten tuosta nyt ohi selviää, Paavolta pääsi.
Aution veljesten Vanaja puskeutui mutkan takaa näkyviin. Rekka on kuormattu propsikuormalla. Korkeakuorma tuli melkoista nopeuttaan lähemmäs. Paavo istui aivan jäykkänä, puristaen kaksinkäsin ohjauspyörää.
jat.

Ei kommentteja: