Sivut

lauantai 20. huhtikuuta 2019

JATKIS-73.

PUTELLI. -73.
- Mitähän se Reinon Letukka? Helkari onko siellä traktori? Kenenkähän se lienee? Olisikohan Isolan patruuna tullut asioille. Ei kai se traktorilla...? Autollahan se ajelee.
Mikko polkaisi pyöränsä kovempaan vauhtiin. Huomasi sitten jo kentälle lasketut työkoneet. Onko se ukko jumaliste käynyt traktorin ostamassa. Mikolla alkoi sydän hakata innostuksesta. Hetkessä hän oli pihalla miesten luona.
- Jukolauta! Onkos tuo meidän traktori, mistä sen haitte? Mikko huohotti.
- No, nyt siinä on se konehevonen. Eipäs tarvitse enää hevosille kirvata. Tuolta me naapuri pitäjästä Reinon serkun leskeltä haettiin, Paavo sanoi.
Mikko laski ostoskassinsa pihanurmelle. Heitti polkupyöränrämän pitkin syksyn kellastamaa nurmikkoa. Juoksuaskelin hän kiirehti traktorin istuimelle ja tyrkkäsi sen käyntiin.
- Kuka tämän tänne ajoi? Mikko sanoi ja nosti aurat ylös.
- Tuohan se Paavo oli niin kova sompamies. Hyvin se valu tietä myöten juoksi...ei siinä mitään, Reino selosti.
- Häh! Miten sinä osaat käsitellä traktoria? Missä oot oppinut? Paavo kysyi.
- Ainahan sitä oppii, kun kylillä kiertää. Olen Isolassa kyntänytkin. Yksinkin. Lieneekö minkä verran polttoainetta tankissa? Lähden kyntämään. Se onki iso teli kun on illalla mustana, Mikko sanoi.
- Kyllä se on tankki täynnä ja tuossa tynnyrissä lisää tuli traktorin mukana. Sen kun alat kyntää jos kerran osaat. Me tullaan Reinon kanssa tapausta todistamaan.
Mikko alkoi ajaa traktoria. Hän pysäytti sen hevosella kynnetyn vaon viereen. Hyppäsi sitten pukilta alas, heitti hevosauran kuin leikkikalun pellonreunan kivikkoon.
jat.

Ei kommentteja: