Sivut

perjantai 19. huhtikuuta 2019

JATKIS-72.

PUTELLI. -72.
- No, eipä tosiaan. Kyllä se on helppoa työtä traktorilla. Jälkeä tulee nopeaan ja vaivatta. Polttoainetta vain muistaa toisinaan tankkiin pistää, niin johan homma onnistuu, Reino sanoi.
Syönnin päälle miehet joivat vielä kahvit. Enempää aikailematta, Paavo vetäisi puseron yllensä, koppasi lierihatun päähän ja sanoi Reinolle.
- Lähdetäänpä tipauttamaan ne koneet alas, maajalkaan, pääset sinäkin jatkamaan niitä hitsaushommiasi. Päivä on iltapäivän puolella.
- Eipä tässä niin tulenpalavaa kiirettä ole, vaan joutua pitäisi, Reino naureksi.
Reino peruutti Letukan vetopyörät samaan ojanteeseen, jossa Leimu oli ollut hätää kokemassa. Lavanperä kosketti melkein maahan. Nopeasti työkoneet olivat kentällä.
Saatuaan viimeiseksi traktorinaurat nostolaitteisiin Reino ajoi traktorin ulommas. Hypähti pukilta alas ja käveli autoa kohti samalla sanoen:
- Siinäpä se olisi Mikolle kyntöhevonen Ei muuta kun kylille räpsii niin alkaa vako aueta. Minäpä se taidan lähteäkin saman tien ajaa rykäisemään tuonne mökille.
- Eläpä pidä kiirettä, pistetään vielä tupakaksi, anna minullekin... Mikko näyttää tuolta tulevan, pistetään kyntötouhut käyntiin, Paavo sanoi.
***
Mikkoa kiukutti. Miksi ihmisen piti olla noin pirullinen. Mikko tiesi ettei Jussi ole ollut oma itsensä sen jälkeen kun se puimayhtymä kähinä oli. Sekin oli yleinen puheenaihe, että Kohtalon isäntä aika paljon tuhlasi aikaansa keittelemällä pontikkaa. Ja keitosten maistelu kavereiden kera synnytti monenlaista juttua kylällä... Paskat olkoon koko äijä!
Jo kaukaa Mikko huomasi jotain tavallisuudesta poikkeavaa Putelin pihalla.
jat.

Ei kommentteja: