Sivut

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

JATKIS-77.

PUTELLI-77.
Mikkokin vilkaisee taakseen. Huomaa Reinon huitovan kättään ja hyppäävän hytistä ulos. Mikko pysäyttää traktorin peruuttaa sen äskeiselle paikalle. Kytkee jarrut kiinni ja laskeutuu maahan.
" No, perkule! Jopa sattuki oekija voemanpeli Mikolle. Siinähän ei kestä mursunnahkanen persauskaan, kun Vortsonni ryntää. Vae oesikko tuossa kettigissä vika? Jostaki koeranpaskasta vissiin tehenneet. Vaen eipä se mittää, yritettään uuvestaan. Pistetään pultilla pätkät kiini. Ootahhan kun minä katon Leenan hytästä", aina hyväntuulinen Reino sanoo.
"Äkkihän siinä taisi mulla taas pistää", Mikko sanoo.
" Nooo,oppia ikä kaekki , eikä ellää. Mikko seon ensin sievästi tiukattava tuo kettinki. Sitten kun seon tiukalla, niin sitten rähinää peltin alle. Kyllä se siitä. Opetellahan ne konstit pittää. No niin, nythän siinä on varppi valamiina. Yritettäänhän uuvestaan" Reino sanoo, nousten Letukan hyttiin.
Paavo on uteliaana seurannut tapahtumaa syrjästä. Nyt hän puuttuu asiaan:
" Mikko...sievästi , sievästi. Ei oo vielä kettinki tiukalla. Nyt varovasti , varovasti. No, nyt pistä rähinää . Hehhee eihän se paena mittää. Lähti kun pottu ojsta. Näkkyy olevan voemaa kuin pienessä pitäjässä" ,Paavo innostuu.
" Lähtihän se kun lämpisi, ei tarvinnu kuitenkaa saonaa lämmittää. Ukkovaenaa se ennen sano kun tuli tiukkapaekka.Kyllä siihen sauna auttais", Reino nauraa ja alkaa irroittaa hinauskettinkiä.
" Hehhee! Niinhän se tapasi Aappo sanua. Seoli vanahankansan miehiä, eikä turhista hättäötyny. Mikä siinä lie , että vaekka nuita konneitaki on keksitty , niin yhä näöttää vaen kiire yltyvän. No onhan ne talloessa väjet vähenneet. Harvemmassa talossa ennää renkeja tae piikoja on. Parempia työpaekkoja ne hakkee. Ja kaapuntiinhan niillä nuorilla mieli palastaa. En tiiä! Ei se taija työttä se leipä tulla sielläkkään" , Paavo innostuu pohtimaan.
jat.

Ei kommentteja: