Sivut

tiistai 23. huhtikuuta 2019

JATKIS-76.

PUTELLI-76.
" Voe perkeesi! Meinasimpa jäähä rattorin alle aevan väkisellä. No, eipä oesi ollu nimetön surma. Se Mikon pittää oppia pistään seisontajarru päälle, kun lähtee pukilta", Reino sanoo.
" Voe helevetti! Nyt sinulla meni lamput ja kaikki. Ehän minä semmosista jarruista tiijä. Sinun pittää neuvua! Neuvvokki heti ettei toesta kertaa tämmöstä satu. Mistä helevetistä sinä nyt uuven lyhyn tuohon saat?" Mikko kyselee.
" Elä oo Mikko moksillaankaa. Ohan mulla se varaosa aoto siellä suulin takana Siinä on ehijät lamput. Siinä mee kun kullin luikaus kun sen vaehan. Ei oo mittää hämminkiä. Tuleppa katomaan. Polokaset nuo jarrupolokimet pohojaan. Tässä on sitte lukituskahava, sitä kun pyöräötät, niin siinä pyssyy kone paekallaan", Reino sanoo, näyttäen samalla miten koneen toimii.
Paavokin on ehtinyt auton luokse. Tutkii ensin tilannetta . Kurkistaa auton allekkin. Sanoo sitten Letukan lampunlasia näpräten:
" Voe perkele, nytpä taesi tulla semmosta sirua , että jää yhteen liimaamatta. Äkkikö se Mikolla pani kun perräöttää keolaan? Ei taija tulla tolokkua tästä traktori touhusta. Myötääsä jotaki vahinkua..."
" Ei kae se niin äkkikää, eikä se Mikko perruuttanu. Jäe vaen sanomatta tuo seisontajarru" ,Reino sanoo. " Mutta nyt on karhu kiinni . Hyppäähän Mikko pukille , minä meen Leenan ratin taakse."
Mikko nousee traktorin istuimelle, katsoo että Reino on paikallaan. Sitten hän panee 3-vaihteen päälle. Nytkähtäen traktori lähtee eteenpäin. Kettinki on löysällä. Traktorin liian kova vauhti tempaisee ketjun kireälle. Kuuluu vai paukahdus kun kettingin heikoin silmukka pettää.
- No, niin. Johan minä sanoin, että ei tästä mitään tule, Paavo päivitteli.
jat.

Ei kommentteja: