Sivut

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

MARI -41.


- Mikä kumma te-teitä vaivaa. Luokkakavereita ja
na-naapureita. Aina nokka pystössä, vaikka pelekkiä
navettapiikoja. Pe-perhana pystöönku-kuolleita
vanahojapiikoja, Paavo alkoi herjaamaan.
Toiset miehet pöydässä varoittelivat Paavoa, mutta tämä vaan kiihtyi nimittelemään naisia , yhä rumemmilla nimityksillä.Kaksi sivustakatsonutta järjestysmiestä uhkasi Paavoa ulosheitolla, mutta Paavo kaivoi setelinipun taskustaan ja visksi setelit päin järjestysmiesten naamoja.
Toinen järjestysmiehistä soitti poliiseille ja muutaman minuutin kuluttua Paavoa jo vietiin poliisisaattueessa ulko-ovea kohti.
- Voi paska! Mirja ärähti. - Nyt meni fiilikset ja
tuli vitutus päälle. Juuvaanko Jaffis puokkiin?
- No ei tottasesti naurata. Joka helvetin kerta sama
jutska. Onko vika meissä vai miehissä, Mari sanoi
- Meissäkö vika? Älä sä Mari höpsi. Kaksi kypsää
naista, kaunista ja solakkaa, kiinteää lihaa ja
läskiä vaan nimeksi,Mirja hullutteli.
- Miehenpuutetta ei ainakaan oo, en ainakaan
tunnusta. Painukoot suolle, Mari nauroi.
Naisten siinä naureskellessa omille sukkeluuksilleen ja siemaillessa vuoron perään keltaista jaffaansa oli heidän lähettyvilleen huomaamattomasti seisahtanut kaksi salskeaa mieshenkilöä. Nämä puhelivat keskenään. Sitten yhtäkkiä musiikin kajahtaessa uudelleen soimaan miehet lähtivät liikkeelle peräkanaa.
- Lähdetäänkö tanssimaan?
Mari nosti katseensa ja näki Saken kevyesti kumartavan edessään. Marilta oli ensin päästä kiukkuinen kieltävä vastaus, mutta taas kuin ihmeekseen hän kuuli itsensä vastaavan: - Kiitos!
Koko matkan kävellessään tanssiparketille Mari kirosi itseään joka askelella: Nauta, lammas, uskomaton pölvästi…
Mirja näkyi lähteneen yhtä hymyilevänä Jussi Puskan mukaan. Mari näki heidän jo hakevan yhteistä säveltä askeleilleen. Olikohan Jussi kiireesti vaihtanut autoa, että voisi parantaa mahdollisuutensa Mirjan silmissä, aprikoi Mari.
Ympärillä oli koko tanssilattiallinen toisiinsa nojautuneita ihmisiä. Musiikki tihkui rakkaudentunnustuksia, kaipuuta ja ihania muistoja. Laulusolistiksi saapunut tangokuningas tulkitsi kappaletta hikikarpaloiden virratessa ohimoita pitkin.

Ei kommentteja: