Sivut

lauantai 22. heinäkuuta 2017

MARI- 79.

Paluu tontilta oli tehty kuunnellen Lilyn yksinpuhelua. Lily oli täynnä toinen toistaan suurempia suunnitelmia. Mari oli koettanut muistuttaa, että suomalaiseen maalaismaisemaan kovin erikoinen ilmestys ei välttämättä istuisi.
Mirja oli vaihtanut lopulta puheenaihetta ja kysynyt, millaisia illanviettosuunnitelmia naisilla oli. Hämmästyksekseen tämä oli saanut kuulla, että Lily oli lähdössä Jussi Puskan kanssa ajelulle.
- Mutta jos minun seurani kelpaa, tule vaunulle lypsyjen jälkeen. Otetaan parit lasilliset ja parannetaan maailmaa, oli Mari ehdottanut.
- Saatanpa tullakin!
Lily oli kysynyt lupaa saada yöpyä Marin vaunulla, johon Mari oli empimättä suostunut.
Kolmikko istui lasit käsissään koivun alla ja katsoivat hymyssä suin Jussin saapuessa vastavahatulla autollaan. Malttamattomana Lily ponnahti tuoliltaan keikauttaen loput juomastaan kerralla kurkkuunsa. Keltaisessa kesämekossaan Lily oli melkoinen ilmestys. Herrasmiesmäisin elkein Jussi nousi autostaan avaamaan naiselle ovea.
- Kyllä me ollaan, Lily, kateellisia! Jäädään tänne rannalle ruikuttamaan, kun viet pitäjän lähes ainoan mieheksi tunnistettavan olennon…! huudahti Mirja, äänessään sopiva tuskainen sointi. Lily nauroi sukkeluudelle eikä huomannut Jussin kostoa uhkuvaa mulkaisua, jonka tämä loi koivun alla rentona istuviin naisiin.
- Olis ollu hauskempi lähteä porukalla, vai mitä Jussi? Mari ei malttanut olla heittämättä.
Harvoin, jos koskaan oli nähty yhtä näyttävää kiihdytystä siitä pihasta. Naiset katsoivat auton jälkeen laseistaan maistellen.
- Oltiinko me pahoja?
- Minusta pysyttiin vielä sallitun rajoissa.
Mirja ja Mari katsoivat toisiaan ja purskahtivat nauruun. Nauru kantoi kauas selkeässä kesäillassa.
- Kyllä se on hyvä, että amerikanserkulle järjestyy ohjelmaa. Ja jotenkin luulen, että Lily osaa järjestää Jussillekin aika mieleen jäävät ohjelmanumerot!
- Yllättävä nainen tämä sinun serkkusi… myönteli Mirja mietteliäänä.
 
 

Ei kommentteja: