Sivut

tiistai 18. heinäkuuta 2017

MARI.75

- Ja mitä sitä olisi niin kuin asiaa?! huuteli Mari nuorelle konstaapelille, joka seisoi levottomasti vaihdellen painoa toiselta jalalta toiselle.
- Krhm, voisitteko tulla … tai ehkä minä tulen toiste…
- Valtion aikaa ei sovi tuhlata, minä tietää! huudahti Lily nousten ketterästi myös seisomaan.
Kuin yhteisestä sopimuksesta naiset lähtivät määrätietoisesti uimaan rannalla odottavaa poliisia kohti. Mitä lähemmäksi naiset uivat, sitä epävarmemmaksi muodostui maalaispoliisin olo. Kuin ylemmän virkamiehen käskystä tämä ryhdistäytyi ja herrasmiesmäisesti käänsi tulijoille selkänsä. Hitaasti mutta varmasti hän lähti nousemaan pengermää ylös.
Kun naiset mekkojensa helmoja kiskoen saapuivat vaunulle, poliisimies odotti siellä lehtiötään silmäillen.
- Niin, tuota… olen…hmmm, pahoillani. Asiani koskee Sirviön juttua.
Mari oli tunnistanut poliisin samaksi, joka oli käynyt hänen luonaan edelliselläkin kerralla. Miehen tumma tukka kihartui mukavan näköisesti ohimoilla. Mies tuijotti häntä vakavasti harmailla silmillään. - Kas, nyt puhuttiin jo oikein ´Sirviön jutusta´, millaiseksihan se oli jo paisunut…? mietiskeli Mari. Lily tarkkaili sivusta kuin haluten osallistua jotenkin, vaikkei yhtään tiennyt, mistä oli kysymys.
Pitkältä tuntuneen hiljaisuuden jälkeen konstaapeli jatkoi: - Asiassa on ilmennyt seikkoja, jotka hankaloittavat tutkimusta. Niin kuin te …
Mari ei odotellut enempää, vaan antoi tulla täydeltä laidalta: - No, johan on riivattua! Minä mitään tutkimusta hankaloita, pankaa vaan mun syyksi! Ekan kerran niistä huumeista teiltä kuulin. Pelkkää Buranaa se mulle antoi!
Poliisi näytti ensin hämmästyneeltä odottamattoman ryöpyn saatuaan, mutta kuultuaan mainittavan lääkkeen nimen hän tarttui tilaisuuteen ihailtavan hanakasti:
- Buranaa? Oletteko varma sen olleen juuri tätä mainitsemaanne särkylääkettä? Milloin tämä tapahtui, missä ja mitkä olivat sen jälkeiset tapahtumat?
Konstaapelin kynä teki merkintöjä samalla, kun kysymyksiä sateli.
Marin oli pakko kelata kaikki sen illan tapahtumat jalkansa loukkaamisesta alkaen ja siitä edeten aina Sirviöltä karkaamiseensa syksityiskohtia kertomatta, mitäs niitä toisten herkuteltavaksi. aakka. Hän jätti vain joitakin hassulta tuntuvia

Ei kommentteja: