Sivut

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

MARI.-80.

 Naisilla oli hauskaa. Kaksilahkeiset saivat kovaa kyytiä. Jussista, Paavoon asti. Lilyn antama pullo alkoi olla lopuillaan. Mari tiristi viimeiset tipat laseihin .
- Voi hemmetti, kuule nämä hienot skottitaiset loppu ny. Lähetäänkö ettimään korpirojua tai pimiää pulloa? Vai pittääkö tyytyä Marin halpaan laatuun.
- Herttinen onko sulla? Nyt kyllä kelpaa mikä vaan kuhan rosenttia löytyy.
- Ainahan senverran pitää olla , että jos yllättää akuutti sydänsuru, tai suuren rakkauden tapaa. Kumpaankin tapaukseen täytyy olla vahvistusta.....oota mä käväsen hakemassa.
Mari saapui tohkeissaan täysinäinen pullo mukanaan ja täytti lasit. Sitten hän istahti tuoliin ja tarttui Mirjaa kädestä:
- Kuulehan hyvä ystävä. Muistatko kuinka hyviä ystäviä oltiin jo tytönhupakkoina
Keskimaan Mirja oli kolmantena. Oi kun meillä oli hauskaa. Tuli vain mieleen miten olisi jos olisimme kaikki pysyneet juurillamme. Olisikko ystävyys kestänyt tänne asti?
- No, sitä ei kukaan pysty sanomaan. Eihän täällä ole toimeentulo mahdollisuutta.
Pakkohan se on ollut lähteä. Lisäksi asiat menee aina, niinkuin niiden tulee mennäkkin.
- Mutta ainakin meidän ystävyys on pysynyt hengissä, kaikki nämä vuodet. Tuntuu kuin eilen oltiin pieniä lettipäitä. Missähän Mirkku lienee?
- Niinpä! Minä ainakin olen iloinen kun tulit ja toivon että jäät tänne. Varmaan jotain töitäkin löydät kirkonkylältä ainakin. Sinulla hyvä kokemus. Mirkku on ollut Helsingissä . Heti lähti kun lukio loppui. Käy kai se toisinaan tervehtimässä vanhempiaan. Muista tytöistä en tiedä.
- Tiedä niistä kokemuksista. Enkä ole vielä mitään päättänyt. Lilykin vaikuttaa päätökseen. Voinhan päästää talonrakennukselle vaikka muurariksi, Mari pisti kevennystä.
- Jospa se Lily palkkaa sinut suuren loistolinnansa hovimestariksi ja kamarineidoksi?
- Tosiaan tuohan ei ole mieleeni tullutkaan. Eikai se Lily yksin jaksa suurta taloa kunnossa pitää. Rahaa Lilyllä on, ainakin puheista päätellen.
- Niin minäkin käsitin, ettei rahasta ole kiinni. Kilistetään suuren linnan kunniaksi....mutta hei katso miksi tuo taksi-Mersu tänne vilkuttaa? Oletko johonkin lähdössä?
- No en ole, mihinkäs minä. Siellähän on Lily takapenkillä. Herraihme mitä on sattunut. Ei kai mitään pahaa koska Lily vilkuttaa.

Ei kommentteja: