Sivut

perjantai 28. heinäkuuta 2017

MARI--85.

Maria vaivasi Karin perhesuhteet, kieltämättä, mutta hän ei keksinyt millään, miten olisi ottanut asian puheeksi kuulostamatta turhan suorasukaiselta. Mari ei halunnut vaikuttaa liian innokkaalta ja uteliaalta. Lilyllä ei sen sijaan tuntunut olevan minkäänlaisia hidasteita, aihe kuin aihe tuli käsitellyksi eikä toiset juurikaan viitsineet mielipiteisiin kommentoida. Sitten yhtäkkiä Lily suuntasi kiinteän katseensa ensin autoa ohjastavaan Penaan ja sen jälkeen kääntyi vilkaisemaan takapenkillä istuvaa Karia:
- Kertokaa nyt jotain teistä myös! Minä liikaa äänessä, huomaan.
- Noo, mitäpäs meissä… tavallisia duunaripoikia! Ei olla juuri matkusteltukaan, että USA on tuttu vain toimintaelokuvista ja poliisisarjoista, selitti Pena naurahtaen.
- Ei, ei, ei!!! kiirehti Lily kapinoimaan, - Minää kiinnostaa tietää minun tonttini entiset omistajat, perhe, suku ja heimo!
Miestä tuntui huvittavan Lilyn temperamentti.
- Viimeksi mainittuun voidaan sanoa, että samaa heimoa kait teidän kanssa, heh. Mulla on oikea suurperhe: emäntä ja viisi mukulaa. Karilla on kyllä kait kans jonkinmoinen perheidylli, tuumiskeli Pena.
Marin korviin jäi soimaan lause: "kait kans jonkinmoinen perheidylli", mitä se sellainen oli olevinaan? Katsoessaan Kariin Mari havaitsi tämän vaivautuneen ilmeen. Oli aivan selvää, ettei hän olisi halunnut tehdä selkoa perhesuhteistaan. Mutta Lily iski säälimättä uudelleen:
- Mitä? Idylli olla hyvä sana ja sinä sanoa sen tuolla sävy!?! Kertoa nyt, mitä merkitsee ristiriita?
Ensin Mari kuvitteli, ettei Pena vastaa enää mitään, koska asiahan ei hänelle kuulunut, mutta hetken kuluttua Pena aloitti, ehkä sen takia, kun takapenkki pysyi vaiti:
- Kunnon rakennusmies ei anna periksi, vaikka muut pistäis dynamiittia alle.
Tähän lauseeseen mahtui niin paljon, että jopa Lily vaikeni. Ehkä hän huomasi tallanneensa aralle alueelle. Pitkältä tuntuneen tauon jälkeen Lily vaihtoikin aihetta.
Mari yritti tavoittaa Karin katsetta, mutta mies katsoi itsepäisesti sivuikkunasta ulos, vaikka maisemana vilahtelivat vain yksitoikkoiset kuusimetsät.

Ei kommentteja: