Sivut

torstai 13. joulukuuta 2018

JATKIS

KULTATUKKA -19.
- Hehhee, nyt onkin kirves miestä myöten, se onkin isku ja puu, kun tuollainen mies tätä kirvestä heiluttaa. Tee siihen vain tarpeeksi pitkä varsi, niin saat siihen tarpeeksi voimaa mukaan, neuvoi seppä nuorta asiakastaan
- Kyllä minulla on jo varsi valmiina---ja sopivan pitkäkin.Kirves näyttää olevan mainio, juuri sellainen kuin sen ajattelinkin. Kyllä nyt pitäisi metsän ruveta kaatumaan", kiitteli Olli seppää hyvillään.
Maksettuaan, Olli pisti kirveensä reppuun ja marssi pajasta pihalle.
Sirpa oli hänellä ollut koko ajan mielessä.Uskaltaisiko käydä oluella? Näkisihän ainakin, ne ihanimmat silmät, mitä hän tiesi.
Mutta ne juopot toisaalta inhotti.
- No, eipä hätä ole tämännäköinen! Käyn ottamassa yhden, jospa saan muutaman sanan vaihtaa samalla Sirpan kanssa.
***
Olli astui jälleen oluttuvan kynnyksen yli. Kai johtuen varhaisesta aamusta, ei juopetelijat vielä olleet saapuneet himohommaansa.Vain Sirpa myyntipöytänsä takana järjesteli välineitään.
- Hei kulta! Olli sanoi, olipa hyvä että tulin, kun täällä ei ole ketään.Nyt voimmekin puhella illasta vapaasti, kun kukaan ei ole kuulemassa.
-Eihän täällä näin aikaisin ketään ole, minä saan rauhassa avata oluttynnörit ja sahtilekkerit. Muutaman tunnin kuluttua remmi on taas paikalla. Mutta kaadanko sinulle? Sirpa kysyy.
- Kyllä yhden otan, en enempää, sanoo Olli, viskaten huopahattunsa läheiselle pöydälle.JAT.

Ei kommentteja: