Sivut

maanantai 31. joulukuuta 2018

UUSI JATKIS

LOMA: -6.
Heikki katsoi ranneke tietokonetta, joka ilmoitti vuorokauden vaihtumiseen olevan vielä yli kaksi tuntia. Sitten ehkä automaatin muisti päivittyy. Heikki katsoi huolestuneena Sirpan energiankäytön historiaa.
Useita "väärinkäytöksiä" oli sattunut, kahden viimeisen vuoden aikana. Varoituksiakin Sirpa oli saanut kolme kertaa, Onneksi hän oli myös tasoittanut, pitäytyen kaksi kertaa, ja saldo oli nyt juuri sen kaksi tabua
miinuksella.
Heikin tarkkaillessa Sirpaa, hän toisella silmällä tutki näyttöä. Äkkiä Heikki säpsähtää. Suuri punainen vilkkuva valo, alkoi toimimaan. Heikki tiesi mitä se merkitsi. Sittenkin tarkastuspistokkeeseen! Se tietää monen tunnin odotusta.
Entäs Sirpa? Jälleen Heikki katsoi energiamittaria, sekä myöskin aikaa. Neljä viivaa, ja toista tuntia. Energian kulutus on selvästi vähentynyt, Sirpa oli menettänyt tajuntansa.
Nyt oli todella tiukka paikka. Mittarin nollaantuminen tiesi ruumiin tuhoutumisen käynnistymistä. Vain kymmenen minuuttia ja Sirpa olisi haihtunut olemattomiin
Auto oli hakeutunut tieltä sivuun, tarkkailuasemalle. Automaattinen pistokkeen käsivarsi oli napannut yhteyden johtokeskukseen, joka tarkasti, ehkä pistokoe luontoisesti tai tarkistuspisteiden havaitsemien seikkojen perusteella, oliko aihetta sanktioihin .Pari muutakin seuruetta oli kokenut saman kohtalon. Asialle ei nyt mitään voinut. Oli vai odotettava ja katsottava tuleeko sanktioita.
Heikki koetti Sirpan pulssia, se tuntui kuitenkin melko tasaisena ja voimakkaanakin. Hengitys oli mennyt hyvin harvaksi, keho säästi energiaa, se poltti viimeisiä energiarippeitä säästöliekillä.
Kolme viivaa ja puoli tuntia! Jos kasetin saa heti keskiyön jälkeen, niin kaikki palaisi hyväksi. Koskaan ennen näin vakavaa tilannetta, ei heidän kohdalleen ollut sattunut.
Punainen valo vilkutti edelleen, suunnaton määrä tarkistuksia oli jo suoritettu, mutta tarkastusmittarin osoitin oli vasta puolivälissä.
Näyttöön ei kuitenkaan ollut tullut mitään hälyttävää tai muuta siihen viittaavaa. Oli vain nyt jaksettava odottaa.
***
Kello oli tasan 00.00. Kädet jännityksestä vapisten Heikki näppäili Sirpan tunnuksen näyttöön. Heikki rukoili mielessään, ettei tarkastus vaikuttaisi automaatin toimintaan ja siten energian saantiin.

Ei kommentteja: