Sivut

torstai 27. joulukuuta 2018

UUSI JATKIS

LOM.2.
- Ei voida ajatella , että tekisimme lapsia sillä vanhanaikaisella tavalla. Mitä naapuritkin sanoisi? Ja muutenkin, eihän tiedä mitä siitä voisi seurata?
- Aina sinulla on se keskusjohto! Et kai kohta uskalla nukkumaankaan mennä, ilman keskusjohdon lupaa! Sirpa lähes huusi.
- Nainen, jos et vaikene, teen kirjelmän keskusjohdolle aviovaimon omapäisestä käyttäytymisestä. Olet itse omatahtoisesti antanut itsesi keskusjohdon käyttöön, myöhäistä sitä nyt on katua. Minä sinun läheisimpänä
valvojana vastaan, että kaikki menee “Suuren Suunnitelman” mukaan. Tiedät itse, että keskusjohto on pelkkiä tunteettomia tietokoneita. Mitkään tunteet tai
poikkeamat suunnitelmasta, eivät tule kysymykseenkään, Heikki tuohtuneena selitti.
- Mitä merkitystä tällä elämällä sitten on? Olla robottien hallittavana, eihän tässä ole mitään mieltä. Ainoa päivän kohokohta energia-annoksen hakeminen keskuslataamolta. Ei seksiä, ei juomista, ei syömistä. Vain tätä turkasen ilmanaikuista matkustelua ja ajantappamista, Sirpa valitti.
- Sirpa hyvä , varo hiukan puheitasi. Tiedät hyvin, että yhtäkkiä voi kaikki puheemme mennä valvomoon, ja silloin meille ei kunniankukko laula, Heikki varoitteli ikivanhalla vertauksella.
- Minä en kohta välitä mistään, mitään tulevaisutta en voi rakentaa, näissä olosuhteissa. Haluan että ajat “Hiljaisuudenkaupunkiin“, meidän pitää keskustella.
- No voinhan minä pääteasemaksi ohjelmoida “Hiljaisuuden kaupungin“, mutta sitten muistat, ettet ala vaatimaan sellaista johon en voi millään suostua.
Heikki valitsi tietokoneen ruudulta “Hiljaisuuden-kaupungin“, näpsäytti sormellaan näyttöön. Lopuksi painoi "suorita" nappulaa. Valitsi sitten mukavan löhöilyasennon, auton alkaessa valita uutta reittiä kohti Lappia.
Liikenne alkoi harveta, kuin näkymättömän käden työntämänä autot liikkuvat idioottimaisen varmasti. Kuin vetoketjunhampaat, liittyvät sivusta tulevat autot, jo pääväylää kulkevaan autojonoon. Ilman odotuksia, ilman
kiilausta, ilman ohituksia. Kaikki sujuu ohjelmoidun varmasti, ilman yhtään kolaria tai vaaratilannetta.
Erikoisvalmisteisia näköala-autoja, tuli silloin tällöin vastaan. Komeita miehiä ja kauniita naisia lekotteli hiekkarannaksi naamioidussa oleskeluosassa. Mutta koska kaikki on tiukasti keskusjohdon valvonnassa,
mitään lähentely-yrityksiä ei näkynyt. Kaikkinainen sukupuolten keskinäinen kanssakäyminen oli täysin kiellettyä.

Ei kommentteja: