Sivut

sunnuntai 30. joulukuuta 2018

UUSI JATKIS

LOMA: -5.
- Minä en oikein luota noihin lupauksiin, ei sitä tiedä jos on salamikrofoneja? Mutta tietysti valvonta voi pettää. Miten luulet Heikki, saattaako sitä mitenkään peukaloida ? Vetää vaikka jonkin johdon irti.
- Älä nyt hulluja puhu. Nämä vekottimet on rakennettu niin , että jos koskee johonkin muuhun kuin sallittuun, matka loppuu siihen paikkaan. Et kai sinäkään
halua että jäämme johonkin pistokkeeseen niin kauaksi kun järjestelmä korjaa itse itsensä.
- Voi itku, on tämä liian valmiiksi ohjelmoitua. Melkein toivoisin että robotit ottaisivat sen lopullisen vallan ja lopettaisivat tämän kokeilun. Minä ainakin olen aivan täynnä tätä löhöilyä ja paskanjauhantaa. Ei mitään missä tarvitaan tunteita. Meidän on pakko päästä sellaiseen paikkaan, jossa voidaan ra...
- Sirpa... älä puhu, ne voi lukea suunliikkeistä. Toivotaan ettei sellainen kamera kuvannut, että kasvosi olisi näkynyt.
- Heikki! Olet sinä liian vauhko, tuon valvonnan suhteen. Aina ja joka hetki se on sinulla mielessä. Varmaankaan Hiljaisuudenkaupungissakaan et
pysty sitä unohtamaan. Tuleeko sielläkään mistään mitään. Mutta tehdään vaan se jäämeren keikka, kyllä minulle sopii.
***
Heikki oli näppäillyt näyttöön uuden määränpään. Auton
ajattelukeskus rapsahdellen miettii edullisinta reittiä ja kohta ampaisi jälleen normaaliin matkanopeuteen. Vaikka auto kiisi huimaa nopeutta, auton sisällä sitä ei lainkaan tuntenut. Robottien kehittämä, ihmiselle käsittämätön järjestelmä, leijutti autoa magneettikentän päällä ja täysin saasteeton ja ilmainen magneetin työntövoima työnsi, monimutkaisen järjestelmän avulla, autoa eteenpäin huimalla nopeudella.
***
Yö alkoi tummua mitä pohjoisemmas mentiin, sisältä valaistuja autoja kiisi vastaan. Ajovaloja ei tarvittu. Automatiikka hoiti kaiken kohtaamisiin liittyvät toiminnot.
Sirpa on heittäytynyt muotoillulle sängylle pitkäkseen. Sängynmekanismi muovasi patjan juuri Sirpan vartalolle sopivaksi.
Huomasi selvästi, että Sirpa voi huonosti. Hänen liikkeensä olivat verkkaisia ja hänen silmänsä painuivat väkisin kiinni.
Heikki yritti tabuautomaatista jälleen Sirpan kasettia, mutta huonolla menestyksellä. Näyttö ilmoitti vaan kiintiön ylittyneen.
Sirpan hengitys alkoi harveta ja hänen elintoimintansa hidastuivat. Heikki katsoi Sirpan ranteessa olevaa energiamittaria ja aivan hätkähti. Vain viisi vaivaista viivaa on jäljellä.

Ei kommentteja: