Sivut

keskiviikko 26. joulukuuta 2018

UUSI JATKIS

JÄNNÄN ÄÄRELLÄ
********************
Tästä alkaa UUSI JATKIS. Toivottavasti Kyyti on rattoisaa ja panee itsekunkin mielikuvituksen liikenteeseen. Vähäisin taidoin yritän ennustaa tulevaa.Hyviä tuokioita <3
********************************************************************
LOMA
-
LOMA.1
Tulikuumana paistoi keskipäivänaurinko pilvettömältä taivaalta. Sietämätöntä hellettä oli jatkunut jo viikkokausia. Suomalaisen miljoonakaupungin
kaduilla oli kuhinaa. Kaikenlaisten kielien sekamelska kuului kaikkialta.
Kantaväestö, suomalaiset, olivat vähemmistönä katukuvassa. Äänettömät ja saasteettomat autot risteilivät kaduilla. Ilmeettömän näköisiä robotteja
näkyi kulkevan ihmisten joukossa. Ihmisistä ne erotti vain erilaisesta pukeutumisesta ja siitä että ne kulkivat ohjelmoituina, turhia seurustelematta. Muutamia merkkivaloja vilkkui niiden rintamuksissa.
Elettiin vuotta 2206. Jo kolmatta vuosisataa taaksepäin olivat viisaimmat tiedemiehet osanneet arvioida, ilmaston lämpenemisen.
Kaupungin ulkopuolella levisivät laajat viljelysaukeat, joilla kasvoi maissia ja auringonkukkaa. Viinitarhoja näkyi siellä täällä ja robottien joukot näkyivät työskentelevän pensaitten kimpussa.
Leveä monikaistainen moottoritie halkoi peltoaukeamaa. Ja monen väriset magneetti autot kiisivät äänettömästi automaattiohjauksella omia kaistojaan.
Suuressa limusinessä istui kaksi nuorta ihmistä. Heidän kasvoillaan oli kireä ilme. Oli ilmeistä että heillä oli ollut, jotain erimielisyyksiä
keskenään. Mies tarttuu auton ohjainyksikköön, ja sanoi autonikkunasta ulos katsovalle, vihaisennäköisenä murjottavalle naiselle, joka oli pieni ja vaalea. Kasvoiltaan hän oli hurmaavan kaunis.
- Miten se sitten on? Panenko pääteasemaksi Hesan vai Tampereen?
- Päätä itse, ethän kuitenkaan ota toiveitani mihinkään huomioon, nainen vastasi, vilkaisten pikaisesti miestä
- Älä kehtaa enää murjottaa, mistä minä voin sinun tahtosi tietää, jos et sano? mies kyseli.
- Kuule Heikki, onko sinulla ketään muuta mielessä, kuin sinun omahyväinen itsesi, kun teet jääräpäisiä päätöksiäsi, nainen sanoi.
- Sirpa, etkö sinä huomaa, eihän niin voi elää, kuin sinä kuvittelet! On itsestään selvää, että keskusjohto ei edes hyväksy tuollaisia haihatteluja.
(jat)

Ei kommentteja: