Sivut

lauantai 29. joulukuuta 2018

UUSI JATKIS

LOMA:-4.
Ilma oli hiukan viilentynyt pohjoiseen päin tultaessa. Auton ulkopuolella oli tukahduttavan kuuma, mutta vakioilmastointi antoi auton sisälle ihanteellisen olotilan. Myös liian runsas ultraviolettisäteily oli otettu huomioon ja sen haittavaikutukset oli täysin eliminoitu.
Heikki oli havahtunut keveästä horroksesta ja katseli ympärillä näkyvää maisemaa. Mittaamattomia sademetsiä levittäytyi tien molemmin puolin. Oudonnäköisiä kirjavia lintuja lenteli yksin ja parvina. Muutama paviaanikin näkyi riippuvan suurissa ikivihreissä lehtipuissa.
Heikki tönäisi Sirpaa ja osoitti energia-automaattia auton paneelia.
- Kuule! eikö meidän pitäisi ottaa energiatabut? Hiljaisuudenkaupungissa energia tabletteja ei saa. Vai porsastellaanko ja syödään vuosituhannenalun malliin?
- Eipä se ole oikeaa, vaan virtuaalisyömistä. Pakkohan meidän on kuitenkin energiatabut ottaa... Otetaanko koko viikonajaksi? Ei tarvitse tulla kesken loman,
raplaamaan autolle. Ota kaksi kasettia, ei siellä varmasti ole tarkastuksia.
Heikki näppäili tunnuksensa automaattiin ja pisti määräksi yhden kasetin.
Kohta koneen aukosta tipahti kouruun, Heikin tunnuksilla varustettu kasetti.
Sitten hän toisti saman Sirpan tunnuksilla. Kone mietti ja vilkutti merkkivalojaan.
Sitten näyttöön ilmestyy sanat "määrä ylitetty". Heikki katsoo Sirpaan ja sanoi:
- Olet tehnyt sen taas! Milloin olet syönyt ylimääräisiä pillereitä? Ja kuinka paljon olet ylittänyt normin? Mitäs nyt tehdään?
- Kaksi ylimääräistä olen ottanut, en pystynyt hillitsemään itseäni, kun iski jonkinlainen himo! Tunsin itseni aivan tehottomaksi.
- Olenhan sanonut, että kaikki otot näkyvät. Sinun on pakko tasapainottaa ennen kuin saat kasetin. Tehdään niin että ei oteta nyt normaalina aikana ollenkaan? Ollaan autossa niin kauan , että saadaan sinun kasetti sieltä
ulos? Sinun on pakko paastota. Auttaisin mielelläni sinua, mutta sinun on pakko paastota. Sillä tiedäthän miten sinun käy jos otat miesenergiaa?
- Anteeksi Heikki! en vain jaksanut hillitä itseäni. Toivottavasti energiani riittää siihen asti , että kone antaa kasetin.
- Kuule Sirpa! Mitä sanot, kun meidän on pakko olla autossa ensivuorokauden puolelle, tehdäänkö rengasmatka jäämerenrantaan? Ja eihän sitä tiedä jos valvonta pettää niin voitaisiin...? Kuten huomaat kuvavalvonta on kokoajan päällä. Onneksi saamme puhua vapaasti. Hyvä että vielä on voimassa jokaisella puheenvapaus.

Ei kommentteja: