Sivut

perjantai 14. joulukuuta 2018

JATKIS

KULTATUKKA -20.
Sirpa katsoo hellästi hymyillen tuota vahvaa miestä. Hän kaataa tuopin täyteen kuohuvaa mallasjuomaa, siirtää tuopin Ollin eteen ja sanoo:
-Tässä sinulle kulta!Laskin sinulle parasta ja talo tarjoaa!!!!
Juuri sillä hetkellä pihalle ajoi toistakymmentä ratsukkoa.
-Kreivin miehiä, mene nopeasti piiloon, he kävivät eilenaamullakin juomassa, suuri porukka pahoja miehiä, sanoi Sirpa, työntäen rakkaintaan, keittiönpuolelle.
.. -Mene äkkiä siitä ja mene piiloon tyhjään oluttynnyriin joka on keittössä, sanoo Sirpa hätääntyneenä.Olli huomaa keittiössä kaikennäköistä tavaraa ja viimein hän huomaa ison tynnyrin.Ahaa tuota Sirpa tarkoitti. Tynnyrissä on erikoinen kansi,aivan kuin piiloutumisia varten,Olli miettii ja loikkaa tynnyrin sisään vetäen kannen päälleen.
Samalla hetkellä oluttuvan ovi avautuu ja sotilaat astuvat sisään. , -Huomenta neiti, ilkeännäköinen mies huutaa Sirpalle ja koko sakki tulee myyntipöydän ympärille.
-Huomenta!, Sirpa sanoo aivan rauhallisesti,pieni pelko sydämessään.
-Mitä saisi herroille olla, Sirpa kysyy?
-Kaada tyttö jokaiselle iso oluttuopillinen ensialkuun, sanoo ilkeän näköinen mies ja iskee silmää Sirpalle toisten nauraa räkättäen vieressä.
Sirpa kaataa neljätoista isoa tuoppia olutta ja sanoo herroille:
-Olkaa hyvät,ja ottakaa maan parasta olutta!
Miehet jättävät Sirpan rauhaan ja menevät pöytiinsä juomaan oluttaan. Eräs miehistä huomaa eräällä pöydällä hatun,jossa on pöllön sulka. JAT.

Ei kommentteja: