Sivut

perjantai 28. joulukuuta 2018

UUSI JATKIS

LOMA:3
Keskellä entistä Suomenvaltiota oli koko Euroopan yhdysvaltojen synnytys tehdas. Uusi täysin vanhasta ihmisestä erillään pidetty sukupolvi oli kasvanut jo pelottavan vanhaksi.
Ensimmäiset synnyttämön suojissa aloitetut ihmisen alut olivat jo 10 vuotta. Tehtaaseen oli valittu joukko palvelualttiita ihmisiä kantavanhemmiksi. Pitkällisten kokeiden ja sovellusten jälkeen oli luotu ihminen joka oli uupumaton, tunteeton ja kasvissyöjä.
Pelkästään robottien hoivissa kasvaneet lapset eivät olleet koskaan nähneet vanhaa ihmistä. Enää toinen 10 vuotta, ja uusi Uljas Ihminen olisi valmis ottamaan paikkansa robottien palvelijana. Robotit olivat kehittäneet itselleen tunteettoman ja nöyrän ihmisen.
Ihmisen huippuunsa kehittämät tietokoneet olivat ottaneet vallan jo neljäkymmentä vuotta taaksepäin.
Keskusjohto, ryhmä erittäin pitkälle kehitettyjä tietokoneita sijaitsi jossakin salaisessa paikassa, jota ei kukaan tiennyt. Oliko se jossakin maanalaisessa bunkkerissa? Vai oliko se naamioitu joksikin suureksi tehdaslaitokseksi. Joissa työskenteli tuhansia robotteja, väsymättä ,yötä päivää.
Koska keskusjohto oli tehnyt Suuren Suunnitelman, jossa vanha kaavoihinsa kangistunut ihmisrotu hävitetään, ja kokonaan uusi, muutamasta huippuyksilöstä ja nöyrästä, palvelualttiista kloonattu ihmis-suku on valmis astumaan paikalleen. Hyper, super älykoniden orjaksi...i Siirtymäajan saavat "Typerykset", niin kuin robotit kutsuivat vanhaa ihmistä, viettää miten parhaiten taisivat, ja olivat samalla koekaniineina, Uuden Ihmisen, energia ynnä muita tarpeita varten.
***
Tuo fantastinen tähtimerkki loisti kirkkaana auton keulassa, kun suuri limusin alkoi saavuttaa Hiljaisuudenkaupungin rajoja. Vaikka kaupunkiin olikin paljon menijöitä, niin liikenne oli kuitenkin aika harvaa. Etelään menevällä kaistalla ei juuri autoja näkynyt.
Sirpa Ja Heikki olivat torkkuneet koko iltapäivän mukavilla sohvamaisilla tuoleillaan. Idioottimaisia turvavöitä sen enempää kuin turvatyynyjä ei tarvittu. Kaikki oli niin varmaa ja turvallista. Oli jo sata vuotta siitä kun viimeinen ihmisuhri oli menetetty liikenteessä. Silloin oli tullut käyttöön nämä magneettia liikkumiseen käyttävät, automaatein ohjatut autot. Äänettömästi ja saasteettomasti ne suorittivat tehtäväänsä.

Ei kommentteja: