Sivut

maanantai 3. joulukuuta 2018

JATKIS

taas:jat
KULTATUKKA -9.
-Annetaan tälle pojalle opetus,että muistaa hattunsa päästä nostaa aatelismiehelle!
-Kuka on vapaaehtoinen ruoskijaksi?
Kukaan ei tahtonut tulla,joten vouti määräsi yhden sotilaansa hoitamaan ruoskimisen.
Olli valitti hiljaa kun ruoska sivalsi hänen ruskeaa selkäänsä. Viisitoista kertaa hän sai tuntea kivun selässään.Hän oli melkeinpä tajuton,ruoskijan lopettaessa. Ajatus Sirpasta sai hänet pysymään tajuissaan ja kestämään iskut,Sirpan vuoksi kestäisin mitä vain,hän ajatteli.
Vouti määräsi Ollin jätettäväksi metsään,puuhun kiinni.
-Nyt miehet ratsaille ja kohti kreivin linnaa , huutaa vouti.
Hirttosilmukka jää Ollin kaulaan,kun ratsukot ravasivat tiehensä. , Olli oli onneton,mutta puri hammasta,hän ei periksi antaisi. Päivä oli kääntynyt illaksi.Olli ei ollut päässyt irti köysistään,jolla hänet oli puuhun sidottu.Hänen selkänsä vuoti verta ja hän ajatteli Sirpaa,miten noloa jos hän minut tästä löytäisi. Viilenevä ilta sai Ollin vähitellen virkoamaan, julmasta rangaistuksestaan. Hänen huulensa oli kuivuneet ja halkeilleet hänen siinä tajuttomana ollessaan. Hänen suunsa huusi: vettä! vettä!
Hän yritti tempoa siteitään, vaikka se tuottikin helvetillistä tuskaa, kun karkea köysi painui nahkattomiin ranteisiinsa. Mutta se ei auttanut mitään, sitojat olivat osanneet asiansa ja köysi oli vahvaa. Kuivunut veri tuntui inhoittavana kutinana hänen selässään.jat.

Ei kommentteja: