Sivut

keskiviikko 14. helmikuuta 2018

KYTTÄ--84

Sade oli illaksi vain yltynyt. Suuria rapakoita lillui kadulla. Tuulen suunta oli päivän aikana muuttunut etelän puolelle ja sade oli virkistävän, leudon tuntuista.
Syrjäsilmin seurailin uuden kaverini kehonkieltä. Vaisto varoitteli vai oliko se minulle ominainen epäluulo. Olikin lukuisat kerrat joutunut pettymään ihmiseen. Motokseni olikin muodostunut: Epäile aina!
- Onko sinulla tykkiä? En usko, että siellä sellaista tarvitaan. Minulla se on aivan kuin henkivakuutuksena. Ala on raakaa.
- En pidä asetta mukana. Se johtaa vaikeuksiin. Luuvitosia kaksin kappalein tekee rumaa jälkeä. Varsinkin pitkän varren päässä.
No niin! Vilpillisin mielin Ville seilailikin liikenteessä. Olin nähnyt kun housunlahje epäilyttävästi pullotti. Tottakai siellä olisi pieni sievä ase, ehkä Kytän pään menoksi?
Tietysti pidin tiedon omanani. Mutta entistäkin varovaisempi pitäisi olla.
Mersu makasi yhä matalana vanteillaan. Risat renkaat olivat vieläkin vaihtamatta, monista huomautuksistani huolimatta, Kiimala yritti pitkittää hommaa.
No, olihan minulla notkea Bora käytössäni. Sillä kyllä saattoi siirtyä paikasta toiseen, kuitenkin matkanteosta puuttui nokivasarasta kuuluva rattoisa raksutus.
Ville oli totista poikaa. Eihän Ville ollut Iironakaan esiintyessään vitsimies ollut, paremminkin syrjäänvetäytyvä.
- Sinulla on kaksi autoa. Miksi? Möisit tuo Mersun? Halavalla!
- Enhän Mersaa myy. Sehän on minut monesta pinteestä pelastanut jos lie pinteeseen saattanutkin. Tämä Bora on lainakampe.
- Jaa, tuollaista Mersaa olen koittanut etsiä, mutta hyviä harvassa. Tuo näyttäsi olevan melko terve.
- Joo, terve kuin pukki. Ilmat vain karanneet rattaiden alaosasta. Termiitit ehtii joka paikkalle.
- Tänne rahamiesten alueellekos mennään, Se sopii. Rahamiehet etsii toisiaan.
- Missä päin Rotalla on talo? Olisi kenties hyvä tieto.
- Jossakin kerrostalossa sillä lienee kämppä. Pomon asioita ei parane udella. Ei paljon kiinnosta kysellä, voisi saada lyijymyrkytyksen. Rotta on siihen tarkka.
- Ahaa! Eikö se sinua pidäkään naapurin hyväntahtoisena poikana?

Ei kommentteja: