Sivut

perjantai 16. helmikuuta 2018

KYTTÄ -85.

- Ei todella! Jo alussa sanoi, että ei olla koskaan tunnettu.
Saavuimme Luigin asunnon kohdalle. Punainen vauhtirauta oli vielä parkissa katoksessa. On niitä aikoja kun mies lähtee liikenteeseen.
Ajan Boran poikkikadulle, josta on esteetön näkyvyys Luigin talon alaovelle. Olin käynyt portaikossa katsomassa Luigin huoneiston. Sen sijainnin myös paikallistanut mikä ikkuna oli
kadulle. Tosin olin miehen nähnyt parvekkeella livenäkin.
Kerros oli toinen ja se antoi hyvän mahdollisuuden käydä kylässä. Parvekkeelle pääsisikin hyvin helposti, palotikkaita apuna käyttäen. Näillä mentäisiin.
Vesisade oli yltynyt yhä. Oli oikeinkin hyvä sää suunnitelmiini. Ketään kulkijaa ei näkynyt. Katu oli tyhjä. Oli Salattujen elämien aika... Sopiva aika salatuille toimille.
Luigin parvekkeelle ilmestyi mies, kännykkä korvalla. Hän oli tavanomaisissa kuteissa. Oli helppo kiikarilla varmistaa asia. Mies oli selvästi kiihtynyt. Kädet kävivät tuulimyllyn siipien lailla. Mieleeni tuli onko puhelinkamuna rouva Metku. Olihan Metkun Palatsi asuntona kokonaan eri luokkaa kuin kerrostalon osake. Metkulassa olisi hyvää tilaa huorata.
- Mitä siellä tapahtuu, Ville kyseli.
- Eipäs erikoista. Äijä vaan puhuu kiivasta puhelua - käsitehostein. Saahan nähdä meinaako se puhua koti-illan. Meillä menee persiilleen koko suunnitelma, mutta tätä tämä on.
- Varmaan nostattaa käyrää kytätä, eikä mitään tapahdu?
- Kyllä se kesällä on ihan jees, mutta talvella saattaa käyrä nousta hyvinkin korkealle. On tässä kumminkin itsensä herra. Kukaan ei hihku perseen takana.
- Onhan sekin jotain, ja rahaa juoksee kuin villaköyttä?
- Itseppä sen saa taksan määrätä. Kuka hullu se ilmaiseksi ketään kyttää? Maksajat ovat rahamiehiä, niillä ei taskuhieno lopu.
- Onhan siinä henki katkolla. Tiedä milloin lapaluiden väkiin puukko tuikataan.
- No joo! Sepä on joka hommassa riskinsä...
Hei nyt Luigi on lähdössä. Juoksee kaaralleen kiireellä. On sateensuojan kumminkin ottanut.
- Kiva lelu, sanoi Ville kun Porsche ohitti kyttäyspaikan.
- Mikäs jottei. Nyt on areena vapaa suorittaa pikkuinen kotitarkastus. Tuskin rahasalkku siellä on, mutta jos jotain viitteitä...

Ei kommentteja: