Sivut

keskiviikko 7. helmikuuta 2018

KYTTÄ-77

- Taida auttaa Kytät eikä Ketut! Ei se huonompaan suuntaan voisi enää mennä. Joka suunnassa on seinä vastassa.
- Hyökkäys on paras puolustus. Se pitää yhä edelleenkin paikkansa. Nythän minä sen huomasin. Minulla olis paikka auki voimakkaalle ja sitkeälle sissille. Minulla on menossa rankka
toimeksianto - murha. Siinä olisi monesti kaveri tarpeen. Mitäpä sanot?
- Niin se Metkun murha. Olen kuullut siitä yhtä ja toista, varsinkin sitä toista.
- Siis paskapuheita?
- Nimenomaan! Ovat puhuneet että tappaja on käynyt asioikseen täällä ja palannut Venäjälle takaisin. Muutama Sonninen, Rotan miehiä, oli tietävinään, että murhaaja on Rotta itse.
Sitä minä en kyllä usko. Rotta on arka, aivan kuin akat. Muita se kyllä komentaa ja näyttelee jotain mafia-päällikköä, silloin kun gorillat ovat turvana. Ne kaksi ovat ihan tunteettomia, ne eivät kysy - miksi!
- Varmaan niiden kolkkaamaksi jouduin tuolla Metkulassa tässä taannoin. Silloinkin olisi ollut kaveri enemmän kuin tarpeen.
- En usko, että olisivat olleet! Nehän olisi leuhkineet joka käänteessä. Kytällä on kova maine noissa piireissä.
- Miten on tuletko hommiin? Olisi jo tälle illalle keikkaa!
- Onhan varmaa, että Rotan hommissa pääsee hengestään. Vois olla, että menee se Kytänkin hommissa? Kuitenkin jos homma onnistuu, toivo elää, että pääsen eroon Rotan pihdeistä.
- Hieno homma! Meidän pitää suorittaa ensin Timpan hautajaiset. Palautetaanpa Iiro Muonio taas elävien kirjoihin, sanoin ja kaivoin varastosta kotiparturin.
Iiron takatukka sai lähteä. Aivan pohjanahkaa myöten. Myös tuuheat mustat viikset olisi luovutettavien koristusten listalla. Laitoinkin töpselin seinään:
- Jos meinaat duunin vastaanottaa saat luopua koristuksistasi. Pistäpäs toiset vaatteet niin eipä sokea isoäitisikään tunnista sinua muusta kuin hajusta!
- Se on pikku murhe. Saatana, pannaan Rotta pieremään verta, Iiro sanoi ja asettui parturoitavaksi.
- Hei, nyt hokasin. Kyllä Iiro saa edelleen
jatkaa vaellustaan tuntemattomuudessa. Katso! Sehän Rotta tuntee sinut Iirona. Ristiäisetpä vaan pystyyn. Me ei taideta tarvita pappia.
(jat.)

Ei kommentteja: