Sivut

tiistai 6. helmikuuta 2018

KYTTÄ --76.

Palasin kämpille oitis ja tuskinpa kerkisin laittaa kahvit turisemaan kun näin tutun hahmon lähestyvän toimistoani, nahkatakinkaulukset ylös nostettuna.
Riensin avaamaan ovea. Aavistin, että mies ei halunnut tulla havaituksi toimistoni ovella. "Raha" sillä nimellä häntä kutsuttiin kavereiden kesken, Iiro Viinasen, kerrallisen rahaministerin mukaan.
- Tervetuloa! Etpähän ole pitänyt kiirettä. Hauska tappa vanha tuttu, eikö ne Turkulaiset jotenkin siihen malliin sano.
- Tosi mukavaa, kun eivät sattuisi ne haaskalinnut näkemään.
- Istus perseellesi, panin kahvia tulemaan. Aletaan sitten muistelemaan menneitä ja miksi ei myös tulevia. Onko sinulla kiire?
- Ainahan sitä pitäisi olla jossakin kytiksellä. Minä nyt kuitenkin liukenin. Kaverille sanoin meneväni huoriin.
- Kerrohan miten jouduit siihen Rotan joukkoon mukaan?
- Se on pitkä ja surullinenkin tarina. Katsohan kotini sijaitsee itärajan lähellä. Mahtava Ritolan kartano on kotini naapuri. Niinpä kun tuo Rotan saatana tuli kartanoon vävykokelaaksi väkisin tutustuimme. Naimisiinhan he menivät, ilman ehtoja. Ensihurmion haihtui äkkiä. Kartanon Katri huomasikin saaneensa aviokumppanikseen rikollisen ja laiskan keikarin Siitä ne markkinat alkoi!
- Ahaa! Otahan siitä munkkia. Entä sitten.
- Minä lähdin sinne poliisikouluun. Enpähän aivan huono ollut, joskaan sinun vertainen en tainnut olla... Niin, en tiedä mitä Kartanossa tapahtui? Jotakin kamalaa kumminkin. Rotta oli alkanut vaatia Kartanon isännyyttä. Vanha Ritolan Herra oli viimein suostunut, näin puhutaan. Kun omistusoikeus siirtyi nuorille oli kaikki menetetty. Rotta oli alkanut myydä Kartanon metsiä. Sileäksi vain ikimetsät jotka eivät olleet kirvestä nähneet.
- Miten Vanha Herra sen kaiken sieti?
- Minkäs hän mahtoi? Sairastui ja kuoli pois. Rouvakin murtui kohta Herran jälkeen....Nyt oli Rotta lähellä päämäärää . Vielä oli vihitty vaimo ... yäpuheitten mukaan - Rotta kopeloi Katrin auton jarruja. Sen pituinnnnen se tarina. Rotta myi kartanon rikkaalle venäläiselle.. Suuret rahat pisti epämäärätsiin bisneksiin.
- No, voihanhelvetti.Miten sinäolet tuollaise psygon porukassa=?
- Hyvä kysymys. Homma mennyt niin pitkällle, että paluuta tuskin on. Sattui kupru poliisina ollessa. Rotta sai vihiä asiasta.. Kiristämällä pitää koukussaan,. Vituttaa niin saatanasti!
-Eipä mikään asia ole niin suuuri, että vastoin tahtoaanjoutuu jonkun pellen koukutettavaksi. Hei, herää kamu! Kuljet nyt sellaisella suollajoka imaisee koko miehen - Ennen kuin arvaatkaan juokset luoti lapaluiden välissä ja se haittaa juoksua melko- lailla.
- Tiedän tuon ja olen usein miettinyt kuinka pääsisin hirrestä. En ole vielä keksinyt.
- Et sinä tosiaan yksin selviä. Sitä pakoon juoksevaa on helppo ampua selkään. Nyt kuule! Sinullapa ovat asiat kai siinä mallissa, että tarvitset Kytän suojelevaa kättä!

Ei kommentteja: