Sivut

torstai 12. huhtikuuta 2018

KOPRA--26.


- Tietysti jätit pirusti jälkiä. Kävitkö lähellä ja näkikö kukaan? Simo tivasi ärsyyntyen.
-Kävin vaan kaukaa katsomassa. En kai niin tyhmä ole, että olisin itseni näyttänyt, Vesku sanoi.
-Siitä en aina ollisi niinkään varma! Teet toisinaan niin tolloja liikkeitä, Simo sanoi.
-Jätkät, älkää alkako kinaan! Tästä mitään tule jos se riitelyksi menee. Simppa, joko lähetään, vai mennäänkö nukkumaan? Mörtti hermostui.
-Kerran tuli lähdettyä, niin mennään ja pistetään Pösö kulkemaan, Simo sanoi ja lähti kulkemaan mäellä näkyvää taloa kohti.
Peräkkäin kulkien he alkoivat lähestyä etäämpänä näkyvää pihavaloa. Talo oli melkoisen mäen päällä. Sinne johti mutkitteleva soratie. Kaverukset nousivat metsiköstä tielle. Talo olikin jo näkyvissä. Pari himmeää pihavaloa yritti epätoivoisesti voittaa syksyisen pimeyden.
-Nyt kaverit, entistä hiljempaa. Ei ole kiva jos Pena räväyttää haulikolla. On kuulema sen bensakeikan jälkeen laittanut aseen. Kumma mies kun yökaudet rosvoja kyttää. Nytkinhän me vaan lainataan autoa. Onneksi tuo Pösö on katoksessa. Sinne ei pihavalo ylety.
- Miten näet pimeässä? Mortti kysyi.
- Minulla on kissansilmät, hehee. Älkää huolehtiko. Mutta jos se Pena huomaa niin ette minua yksin jätä? Se varmasti tappaa!
- Kaveria ei jätetä. Haetaan sinut vaikka kilonpalasina, Mörtti kuiskasi.
Vesku hiipi varjonpuolelta autokatokseen. Hän oli mielessään käynyt kaikki vaiheet lävitse moneen kertaan. Olihan hän niin monta kertaa pöllinyt auton. Tämä oli aivan simppeli juttu.
Vesku otti povestaan ohuen notkean teräslastan. Meni hetki vaan kun auton ovi oli auki. Vesku hypähti autoon ja aukoi muidenkin ovien lukot. Mörtti kipusi taakse ja Simo eteen. Vesku hääri rattilukon kimpussa. Ja kohta lukko vapautui ja virtalamput syttyi. Silloin Simo sanoi:
Älä starttaavielä. Työnnetään auto mäkeen ja annetaan liukua alas. Käynnistetään vasta tuolla mäen alla.
Simo ja Mörtti laskeutuivat maahan ja alkoivat työntää autoa pihan poikki. Vesku jarrutti kun auto alkoi liukua alamäkeen. Toiset pojat hyppäsivät kyytiin. Vesku löysäsi jarrun ja auto alkoi liukua kiihtyvällä vauhdilla alamäkeen. Vesku väänsi valot päälle, kun pihavalon kajo häipyi ja vetäisi kolmosen loveensa. Pösö käynnistyi nöyrästi ja eteni moottorinsa voimalla valtatietä kohti.
- Vittu, minähän sanoin jotta se on helppo nakki. Simppa nyt saat sanoa miten eteenpäin. Onko suunnitelma valmiina? Mörtti kysyi.
jat

Ei kommentteja: