Sivut

maanantai 30. huhtikuuta 2018

KOPRA--44.


- Topi! Niin pitkälle reissulle en sinua kyllä laske. Minulla tulisi heti kauhean ikävä. Missähän se Kitinä lienee? Ei aamulla näkynyt.
- Minulle se sanoi olevansa kyllästynyt Rampeen. Vihjaili että jos muuttaisi seurakuntaa. Kaupunkiin tuntui haluavan. Niitä Kitinän haaveita. Millä se kaupunkiin? Persaukinen äijä. Vaikka tiedänkin, kaupungissa on paljon paremmat mahikset. Siellä asuvat riikkaat. Varmasti täysiä konjakkipulloja panevat roskiin.
- Minusta Rampe on mennyt entistä synkemmäksi. Tämä syksykö sitä masentaa. Vai onko sillä naisenpuute?
- Voi se sitäkin olla. Mutta sinua se ei minulta vie. Eihän?
- Minä pelkään Rampea. En sille menisi vaikka olisi ainoa maailmassa.
- Olet minulle aarre. Sinun takia jaksan tätä paskaelämää.
- Topi, päästäänhän kohta parempaan elämään.
- Varmasti kultaseni. Lähdetään nyt katsomaan saadaanko yhtään ryyppyä mistään.

Tenu-Tanella oli ollut tuuria "töissä". Joku raivoraitis oli tuonut joidenkin juominkien siivouksen jälkeisiä siivousjätteitä. Pullojen joukossa oli ollut kolme melkein täyttä viinipulloa.
Tane piilotti pullot tarkasti, ensin varmistettuaan, että neste oli sitä mitä etiketissä luki. Liian solidaarinen ei kannattanut näinä aikoina olla. Hyvä kun sapuskapuoli oli yhteistä. Viini oli hieno juoma. Kerran pienet päivässä takasi terveellisen elämän pitkäksi aikaa.
Muovikassissa oli syömisiä muutamaksi syömiskerraksi. Tane kävi vielä kätköllään ottamassa pienet viinihuikat sitten passasi lähteä nukkumaan kämppään.
Tanen saapuessa parakkiin siellä oli hiljaista. Vain Rampe istuskeli pöydän ääressä synkännäköisenä.
- Eikö toiset ole vielä tulleet? Tane kysyi. - Tekeepä ne pitkää päivää. Olitko sinä samassa porukassa? Olisiko niillä ollut tuuria ja lähteneet viemään saaliin romikseen?
Rampe oli kauan hiljaa. Sitten mulkaisi Tanea kulmat kurtussa. Viimein kuitenkin sanoi:
- Eihän tuolla ketään näkynyt. Missä lienevät? Enkä minä kenenkään vartija ole. Turhaan minulta kyselet!
Tane heittäytyi pitkälleen lattialle. Viini lämmitti mukavasti. Raukaisi! Kohta kuului vain rauhallinen hengitys lattialta. Rampe otti kassistaan pätkän lenkkimakkaraa jota suu kohta jauhoi. Kasvot pysyivät synkän totisina. Syötyään hän hakeutui vakiopaikalleen kämpän nurkkaan ja laskeutui pitkälleen. Kohta Rampen raskas kuorsaus sekoittui Tanen kepeään hengitykseen.
jat.

Ei kommentteja: