Sivut

sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

KOPRA--36


- Häh, häh! Voi piru mikä rähmäkäpälä! Vai halusitko hiekkaa mausteeksi? Simo nauroi ja kaivoi vielä kassiaan. Hän otti sieltä auton rekisterikilvet. Uutena ne varmaan olivat ollut hiukan sileämmät. Nyt ne oli ryppiset ja maali haalistunut.
- Siinä on kilvet pistä paikoilleen. Ehtii sitten kun olet hiekkakakkua ahminut, Simo sanoi ja viskasi kilvet hiekalle Veskun jalkoihin.
Mörtti oli saanut sämpylän syötyä. Selvästi arastellen pikkuista Simoa hän kysyi:
- Tuota, miten se keikka tehdään? Sinun pitää selostaa tarkkaan kaikki juustot, ettei mene sitten ketuille koko keikka.
-Pojat hei! Jospa jätetään koko keikka. Palautetaan Penalle vaan auto ensi yönä. Kukaan ei tiedä asiasta mitään. Se minusta olisi parasta, Vesku sanoi.
- Arvasin jotta Veskulla menee paskat housuun. On siinä minulla keikkakaverit! Olisitte miettineet, ennen kun minulle puhuitte suurista suunnitelmistanne. Voi jumankauta! On siinä minulla rosvot, Simo pilkkasi.
- Kyllä kai se keikka tehdään, kun kerran on hommaan alettu. Tämähän on aivan simppeli juttu. Poliisia ei riitä rosvoja vahtimaan. Niiden aika mennee autojen nopeuksia kytätessä. Kun ei ajeta ylinopeutta, ei ne pysäytä vaikka kohdalle sattuisikin, Mörtti sanoi.
- Joo tehdään se. Siitä ei enää epäilystä. Vesku saisi vaan pikkuhiljaa oppia, että jos johonkin aletaan, ei heti ala itkemään kuin pikkupojat.
- Perkele! Jos olette sitä mieltä niin tehdään se keikka. Päästetään pari sälliä vielä hengestään, Vesku suuttui.
- Otetaanpa nyt järkevästi. Tämä on nyt tarkka homma. Mikään ei saa mennä pieleen. Pitää olla kylmän rauhallinen joka tilanteessa. Totta kai tässä jännää itse kutakin, mutta tämä keikka on tehtävä. Ja se myös tehdään, Simo sanoi varmuutta äänessään.
***
No, tämähän sujuu kuin Villissä Lännessä. Ruumiita löytyy vähän joka puolelta. Ja kaikkialla yhtä pimeyttä, sanoi Kopra kun saapui rikospaikalle.
- Kukas ruumiin löysi?
- Minähän se olin Justus Jolo. Olen kunnalla töissä ja työnkuvaani kuuluu monenlaista tarkastusta ja paikkojen kunnostusta. Satuinpa tulemaan tänne puistoon. Huomasin ruumiin ja soitin 112. Taisivat yhdistää teille?
- Hyvin toimittu. Eihän mihinkään ole koskettu?
- En minä ainakaan. Murhaaja lie ollut viimeinen. Näyttää putsanneen puukkonsa takin helmaan. Meinanneeko uusia hommelin?
- Laakso, tutkihan sinä ympäristö. Minä soittelen taas ruumisauton. Ei tässä nyt muukaan auta.
- Minusta tuntuu että pitäisi saada lisävoimia tutkimaan näitä rikoksia. Ruha aivan turhaan siellä Turhalassa? Vai pitäisikö pyytää virka-apua Citystä?
jat.

Ei kommentteja: