Sivut

tiistai 24. huhtikuuta 2018

KOPRA--38.

Kopra asteli peremmälle. Laski salkkunsa pöydälle ja istuutui pöydän ääressä olevalle tuolille. Laakso jäi seisomaan oven lähettyville.
- Noo, mitä teillä on hukassa? Mies kysyi ennen kuin Kopra ehti mitään sanoa.
- Oletteko te Pentti Puro? Kopra kysyi vastaukseksi.
- No niinhän nuo ovat haukkuneet, Puro vastasi nuivasti.
- No hyvä! Onkos teiltä viimeaikoina kadonnut auto? Ja jos on niin minkälainen? Kopra kysyi.
- En minä siitä kenellekään ole valittanut. Ainahan noita kaaroja saa, Puro sanoi. Oli hetken vaiti ja jatkoi:
- Noo, Pökötinhän nuo taisi viedä toissayönä. Se on semmoinen neljänollavitonen, vuosimalli -90. Vanha ritsa. Väliäkö tuolla.
- Miksette ole tehnyt rikosilmoitusta? Kopra kysyi. Laaksokin oli löytänyt tuolin allensa ja seurasi kuulustelua. Puro istui itse keinutuolissa, vanhanajan lentäjänlakki päässään.
- Onko se pakollista? Puro kysyi. - Minä olen luullut, että sitä saa tavaraansa lahjoittaa vaikka kelle. Varastaminen on eri juttu. Minä en ole mitään varastanut.
- Eihän se pakollista ole, mutta onhan se melkoinen vahinko jos noinkin hyvä auto viedään. Mikäs se oli rekisteri numero? Nyt on nimittäin niin, että auton haltuunotto saattaa liittyä toiseen rikokseen, Kopra sanoi.
- No se oli TOL-101. Meinaako vallesmanni, että siihen puliäijän tappoon? Puro kysyi.
-Tämä riittää nyt. Palaamme asiaan jos tarvetta ilmenee, Kopra sanoi ja marssi hyvästiä sanomatta ulos. Laakso seurasi kärppänä perässä.
Kopra kömpi Saabin takaistuimelle. Laakso istahti ratin taakse. Sora lensi pyöristä kun poliisiauto kaasutti tiehensä.
- Olipa sille äijälle sattunut ainakin rekkari kohdalleen, Laakso nauroi, mielikuvituksellahan siitä tulee TOLLO 1. Kyllä ne nuo yksinäisyydessä asuvat poikamiehet ovat omia persooniaan. Naisen kättä olisi tarvittu siinäkin huushollissa. Jos minulla on kämppä sekaisintoisinaan. Kyllä toverilla oli vieläkin enemmän.
- Joo sepä on miehestä itsestään kiinni. Mutta nyt lähdetään syömään. Eihän se nälkäinen poliisi saa rosmoa kiinni.
Autoradiosta kuului juuri: - Täällä paikallisradio Turhalan Tupinat, seuraa poliisitiedotus. Toimittaja luki Kopran antaman tiedotuksen puhelin-numeroineen.
-No toivottavasti saamme aitoa tietoa, eikä pelkästään häiriytyneitten soittoja. Siitä vaan, sano Liisa ja nosti hametta. Nythän tämä on lähtenyt pyörimään niin kuin pitääkin. Syönnin jälkeen käväistään kauppiaan luona onko hän kuullut tai nähnyt mitään uutta, Kopra suunnitteli hyväntuulisena.
jat.

Ei kommentteja: