Sivut

keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

KOPRA--39


Pöso 405 kulki tarkasti liikennesääntöjä noudattaen. Nuoret miehet autossa olivat jännittyneen näköisiä. Simo tutki jotain karttaa. Tyytyväisenä tilanteeseen hän työnsi kartan taskuunsa ja sanoi:
- Joo, tehdään näin! Ajetaan ensin kaupunkiin, niin minä sitten sanon mistä ajat. Enää ei ole kuin muutama kilsa kaupunginrajalle. Aja tarkasti, niin kuin muutkin ihmiset.
- Totta kai, minun takia ei homma ainakaan kuse se on varmaa, Vesku uhosi.
- No, olisipa sekin tilanne hauska nähdä! Mörtti onko sinulla ne muovikassit joista oli puhe? Simo kysyi.
Mörtti kaivoi taskujaan ja vetäisi kaksi Siwan muovikassia taskustaan ja ojensi niitä Simolle.
- En minä niitä tarvitse. Vaemistin, että ovat mukana. Se ei kuule mahdukaan handuun se rahamäärä joka kohta ladotaan meidän eteen, Simo sanoi.
Simo alkoi penkomaan kassiaan. Arvaamatta silloin kuului pamaus. Auto alkoi heittelehtiä villisti puolelta toiselle.
- Voihan saatana! Rengas meni! Penan perkele ei pidä kunnon renkaita, Vesku kirosi ja piti ratista lujasti kiinni. Melko nopeasti vauhti hiljeni.
- Tuossa on linja-autopysäkki, ohjaa sinne. Äkkiä me se vaihdetaan, Simo sanoi.
- Onkohan se Pentin pösilö älynnyt edes panna vararengasta mukaan. Lieneehän tuolla? Mutta onko siinä ilmaa. Vararengas on yleensä tyhjä. Miten pojilla sitten naama venähtää, Mörtti sanoi.
- Arvasin, ei tästä mitään tule. Saatana, ketuille tämä menee varmasti. Jo aamulla tiesin että on huonon tuurin päivä. Näin niin huonoa unta, Vesku sanoi. Hän oli autuaasti unohtanut aamullisen uhoamisen.
-Turpa kiinni! Etkö sinä opi millään? Harvoinkos noita renkaita menee. Vai etkö osaa vaihtaa? Ja jos ei ole paineita niin ei ole. Mörtin persereiästä saadaan paineet. On aina oljen verran raollaan, Simo sanoi.
- Vittuako sinä aina minua morkkaat. Vituttaa tuommoinen, Mörtti pahastui ja oli surkean näköinen.
- Pidä puolesi, ettei kukaan silmille hypi. Mies kuin muurinmurtaja ja luonne kuin lampaalla. Tee tämmöisten kanssa keikkaa, Simo halveksuen sanoi.
Liikenne oli harvanlaista. Aamuruuhka oli ohitse. Unelias pikkukaupunki uinui elokuisen keskipäivänvalossa. Pojat laskeutui autosta. Mörtti katsoi tulosuuntaan. Hän huomasi kun siniset vilkkuvalot lähestyvän kovaa vauhtia.
- Perkele, Kissalan pojat! Nyt äkkiä piiloon, Mörtti sanoi ja ryntäsi tienluiskaa alas pensaikkoon.
- Höh! Onpa hermo kireällä pojilla, ambulanssihan tuo on. Varmaan joku piru parka on kuoleman kielissä. Joo pistetään hösseliksi, että saadaan rengas vaihdettua. Seuraava vilkku voi olla poliisin, Simo sanoi.
- On täällä melkein uusi vararengas ja paineetkin kunnossa. Ei kun kaikki hommiin, Vesku sanoi. Mörtti oli hiukan allapäin äskeisen ripityksen vuoksi.
Renkaan vaihto sujui äkkiä ja matka jatkui kohti pankkia.
jat.

Ei kommentteja: