Sivut

tiistai 17. huhtikuuta 2018

KOPRA--31.


- Noo, mitäs unia se Laakso yöllä näki? Joko on murhaaja selvillä? Vai menikö sinne rakkausosastolle? Kopra kyseli.
-Ei paljon, jos totta puhun, ehtinyt unia katsella. Tuli soitettua naisystävälle. Sain kutsun kahville ja nehän pitikin nauttia kaikkine tykötarpeineen. Vasta kuuden jälkeen kotiin tulin! Mutta samapa se missä se poikamies yönsä viettää. Mukavampi se naisen vieressä on nukkua kuin yksin sotkuisessa kämpässä. En minä ymmärrä miten ne naiset jaksaa nuohota ja pitää paikat kunnossa. Joo, mutta Pikkulaako kohden lähettäisiin? Laakso kysyi.
- Joo, sinnehän sitä. Olenpa pohtinut pohtimasta päästyänikin, kuka murhasi Putsarin? Tuskin kylläkään murha? Paremminkin pikaistuksissa tehty tappo, Kopra arvioi.
- Kyllä siellä kaatopaikalla olleilla ihmisillä oli sellainen se naamanmuoto, että niiltä voi odottaa aivan mitä vain. Varsinkin ne kaksi totisinta, joilta ei juuri sanaa saanut. Lienevätkö nimismiehelle tuttuja? Laakso sanoi.
- No, johan toki! Rapa-Rampe, alias Raimo Rapala ja Kitinä alias, Sakari Sohlo. Ne muut oli Luuseri-Lempi alias, Lempi Malo, Kihnu-Topi alias, Toivo Kurtti, sekä Tenu-Tane alias Tauno Hulkko. Oikea sortin sakki. Rampe ja Kitinä eivät aina muista, että kaikki tavara ei ole omaa. Rampe lisäksi istunut väkivallasta. On tosi pahapäinen kun aineita saa. Lempi tietysti on harrastanut rahan edestä sitä maailman vanhinta ammattia. Aika kuitenkin on tehnyt tehtävänsä. Markkinat ovat hiipuneet, että ei taida enää niin vanha liha kelvata alennuksellakaan. Parasta ennen mennyt vuosia sitten umpeen... sano!
- Niinhän se no ! Kauneus on katoavaa! Hetken leiskuu Lempin lempi, sitten on jo kuivempi, Laakso yritti keventää tunnelmaa.
- Heh, heh! Laaksohan runolliseksi heittäytyy, Niin on tosin tainnut käydä... Mutta meidän pitäisi suunnitella systeemit puukonheiluttajan kiinnisaamiseksi. Minusta tuntuu, että tuskin se itse tulee ilmoittautumaan. Kyllä meidän se on esiin kaivettava, Kopra jälleen palasi asiaan.
- Minä ainakin olen varma, että puukottaja on Putsarin kanssa samaa kategoriaa? Sanoppa kuka kunnon ihminen on liikenteessä enää pikkutunneilla? Varsinkin kun toissayönä oli sellainen koiranilmakin, Laakso arvioi.
- Sitä minäkin olen ajatellut, että noista pikku koijareista se syyllinen löytyy. Kun olisi pikkuisenkaan johtolankaa. Mutta kun ei ole mitään, ei niin kerrassaan mitään. Laprassakaan eivät ole saaneet juuri mitään irti materiaalista...
- Mutta sehän Pikkulan taajama onkin siinä silmien edessä. Eiköhän käydä tuolla huoltiksella aluksi aamukahvilla. Minä saatan nilkkurikupit kustantaa. Pääsevät kaljaukot takaoven kautta haukkaamaan raitista ilmaa, Kopra sanoi.
jaaat.

Ei kommentteja: