Sivut

perjantai 27. huhtikuuta 2018

KOPRA--41


- En tiedä onko asialla mitään merkitystä tai onko sillä mitään yhtymäkohtaa paikkakunnalla tapahtuneeseen rikokseen? Kerron kuitenkin mitä huomasin. Toissa yönä
olin palaamassa jatkokoulutuksesta tuolta Metkasta. Ajankohta oli jo yli puolenyön. Satoi ja tuuli kamalasti. Tuossa vähän ennen taajamanrajaa tuli vastaani hintelän näköinen poikanen. Mihinkään omaan oppilaaseen en osaa poikaa yhdistää. Ajattelin että ilmoitan asiasta kun ei se aivan tavallista ole semmoisella ilmalla olla ulkona, Vääräniemi sanoi.
- Se oli hyvin tehty. Kovasti kiitoksia! Hmm... osaatteko sanoa millaiset vaatteet hänellä oli? Tai muuta asiaan kuuluvaa? Lisäksi juoksiko hän, vai kävelikö? Kopra sanoi.
- Se nyt on mahdoton sanoa tarkalleen millaiset asusteet olivat. Se nyt ainakin jäi mieleen että todennäköisesti hänellä oli anorakki. Vai oliko sitten pään yli vedetty pusero. Kengät ainakin olivat vaaleat. Somasti vilkkuivat autonvaloissa. Ja ei hän ainakaan kovaa juossut. Sellaista reipasta kävelyä. Eihän näillä tiedoilla paljon taida arvoa olla? Ajattelin kuitenkin, että jos jotain hyötyä. Joo, tämä minun piti sanoa. Nyt pitää joutua tunnille. Näkemiin!
- Näkemiin! Otamme yhteyttä jos on tarvis. Kerran vielä kiitoksia tiedoista! Kopra sanoi.
Laakso oli naurattanut sillä aikaa baarityttöä. Nyt kun hän huomasi miehen lähteneen palasi pöytään. Laakso kantoi kummallakin kädellä tarjotinta. Siihen hän oli laittanut kaksi kahvikuppiparia.
- Nyt taisi tulla ensimmäinen tärkeä tieto meidän juttuumme. Puolenyön jälkeen on nähty joku pojanrääpäle tai niinhän tuo opettaja sanoi, hintelä poikanen, liikkuvan kylältä poispäin tuolla taajamamerkin lähellä, Kopra sanoi.
- Voisiko siitä olla mitään hyötyä? Laakso epäili.
- En tiedä hyötyä? Mutta eräs mahdollisuus kumminkin. Toivotaan että muitakin silminnäkijöitä ilmaantuu, Kopra sanoi ja nousi pöydästä.
***
Talot alkoivat tihentyä ja asvaltti muuttui katukiveykseksi. Nupukivinen katu täristi autoa ja melu tuli sisälle kiusallisen kovana.
- Vittu, käännä tuonne oikeaan. Siinä on asvalttia. Mennään näitä syrjäkatuja. Mörtti, tuossa sinulle sukkahousut. Vedetään ne päähän ennen pankkiin menoa. Ja pojat nyt ei sitten hermoilla. Minä väännän omakätisesti niskat nurin siltä joka töppää.
- Perkele, ei kai nämä sukkahousut ole käytettyjä? Minä en ainakaan pane, Mörtti sanoi ja nuuhki housuja. Viskasi ne sitten käsistään. - Saatana aivan vitulle haisee Yrjö tulee jos tuota hengittää.
-On se sinunkin aika päästä tietämään mille nainen haisee. Äkkiä siihen totut. Tiedä vaikka sinustakin vielä mies tulee, Simo sanoi.
jat.

Ei kommentteja: