Sivut

keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

KOPRA--32


Laakso kaarratti Esson pihalle ja miehet nousi autosta. Baarin ikkunassa vilahteli hätääntyneitä naamoja, mutta poliisit eivät olleet huomaavinaan.
Baariin tullessa huone on lähes tyhjä, vain pari isäntämiehen näköistä miestä istui kahvikuppinsa äärellä.
Kopra tilasi kahvit kummallekin ja he siirtyivät isäntien läheiseen pöytään. Siinä kahvia juodessaan Kopra kiinnitti huomiota isäntien keskusteluun. Hän istui selin isäntiin ja näytti merkin Laaksolle, että tämä olisi vaiti.
-...olivat kuulema jollakin konstilla saaneet autonoven auki. Auto on häipynyt kuin pieru Saharaan. On se Pena niin omillaan elävä, että tehneekö edes rikosilmoitusta. Kärsii tappiot nahoissaan ja hankkii vereksen auton, toinen isännistä sanoi.
- Eipä se Penalle outoa olisi. Keväällä oli tyhjennetty tankki sen autosta. Ei se virkakunnalle siitä mitään ollut puhunut, toinen vastasi.
Kopra päätti tarttua pieneen mahdollisuuteen ja kääntyi isäntien puoleen.
-Anteeksi jos häiritsen, mutta kuulin keskustelunne. Paikkakunnalla sattuneen henkirikoksen vuoksi pitää kysellä. Kaikki rikoksiin viittaavat seikat pitää huomioida. Eihän tiedä vaikka noilla on yhteyttä tapahtuneeseen. Saisinko tietää kenestä Penasta on kysymys ja milloin auton haltuunotto on tapahtunut?
- Kuten nimismies tietää olen Ojalan Osku. En haluaisi liittyä mitenkään asioiden kulkuun. Nimettömänä voin kertoa, että kysymys on Puron Pentistä. Hänhän asuu tuolla valtatien risteyksessä ja sen auto on viety viimeyönä, isäntä selitti.
- Jos asiat ei vaadi, niin tästä ei tämän enempää kuulu. Kiitoksia vaan, Kopra sanoi ja iski Laaksolle silmää ja nousi lähteäkseen. Silloin soi Kopran kapula.
- Nimismies... Huomenta... Mitä? Kuka löysi? Olemme tässä baarissa. Tulemme hetkessä paikalle, Kopra sanoi ja sulki puhelimen.
- Voi jumaliste! Nyt ei kyllä naurata. Puistossa raiskattu ja tapettu nainen. Laakso nyt mennään!
***
Tenu-Tanella oli mennyt illalla kylillä pitkään. Hän oli saapunut parakille vasta puolenyön jälkeen. Siitä huolimatta vain Luuseri-Lempi ja Kihnu-Topi olivat kotiutuneet. Kaulakkain he makasivat kämpän lattialla.
Löydettyään jonkin liuotinpullon oli päivä ollut pilvissä leijailua. Ja viimein oli väsymys voittanut repaleiset piruparat.
Tanella oli kovin rauhaton olo. - Helvetti poliisi aivan selvästi epäili heidän sekaantuneen Putsarin kuolemaan. Nyt piti kyllä olla hissukseen. Missähän ne Kitinä ja Rampe lienevät. Onkohan heillä mitään tietoa tapahtuneesta.
jat.

Ei kommentteja: