Sivut

keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

OTETAAN

HUIKKA HAPANTA !
***
Nyt kun on päästy pahasta ja kesä kurkkii kulmilla on aika ennustaa tulevaa. Vappaaeläjät riemuiten kiittää perinteitä. Perinteen piikkiin voi mässäiilä, eikä hapankaan ole kielletty.Hapanta se imasi Jeesuskin. Sille...! Menevät miehet ovat jo menossa ja Aatami etsii Eevaa ja pettyneet urakoi suolanajossa-Voihan veljet! ja siskottiii...
*** - Meillä on aika katsoa mitä on tulossa. Monenlaista säätä on ennustettu. Tykkienjyrinää ja sirpalesajetta, Idästä vyöryy panssaririntama ja pahoja luotikuuroja odotettavissa siellä ja täällä. Öiseen aikaan salamoi ja ääniaallot vyöryy tsunamina yli maan. Pelastukoon ken voi!
***
Ympäristössä kuultavissa tiukujen kilinää. Pikkupirut tekee myyräntyötä. Myyrät on lomautettu. Pätkätöissä on tungosta eikä pahakaan saa palkkaansa. Liukuvat työajat johtaa mäkeä alas, eikä alas laskenut hevillä nouse. Raaka rokki tarttuu kurkkuun ja surulliset uutiset repäisee etusivut kahtia.
***
Suuret setelit vaihtaa kohdetta. Keppi viuhuu ja porkkanat on muuttuneet kumimaiseksi. Aasit kiertää ympyrää eikä pää -määrää näy. Sumun läpi kajastaa paremmat päivät, eikä saa rauhaa missään. Rahavirrat tulvii yli äyräitensä. Ilmassa on kilpailuhenkeä, eikä hävinneet saa suuta makeaksi.
***
Menevät miehet on etukeulilla. Takarivin Taavi piiloilee selkien takana. Osattomana ottaa osaa, mutta ei saa. Markkinavoimat vie tuhkia pesästä ja jättää luun jakajan kouraan, joka on valmiiksi kaluttu. Yleiset naiset jakaa mielipiteitä. Vastarannalla huutelija ei saa sanasta selvää, mutta panee arvaamalla. Aurinko laskee länteen ja unissaan kävelee itään, ei mitään uutta länsirintamalla. Idässä ammutaan ja piika menee ja lypsää sen lehmän.

Ei kommentteja: