Sivut

keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

KOPRA--25.

Siinä äkkiä hienoni rahat ja tavarat ja kun ne loppu lähti missikin, perhe jo ennemmin... Siitä se alkoikin Mörkön alamäki. Se varmaan jatkunee katkeraan loppuun. Mörkö- Martin nimen sai kun se on sellainen synkkä ja totinen mies. Viime viikolla näytti penkovan tuota osulan roskista. Puheillehan sen kanssa ei pääse. Jos vastaan tulee niin se painaa ohi, jalkoihinsa tuijottaen. Kai sillä on vintti melko pimeänä... Joko se keskari irtoaa?
- Tulihan tuossa yhden kaljan verran. Tuossa on raha käy hakemassa.
- Eihän ne myy humalaiselle. Vielä poliisi katsomassa. Jos vallesmanni kävisi...?
- Ruha käyhän sinä pieni olut. Saat maksaa. Huomenna saat jäädä kotiin niin siellä ei ole kuluja.
- Saakeli pieni palkka... mutta olkoon. Sinä sentään kahvit maksoit. Kalliiksi tulee pomon mukana kuleskelu.
***
Pimeä syksyinen ilta. Valtatiellä meni harvakseltaan autoja. Ne oli enimmäkseen tavararekkoja. Muuten Valtatien ja taajamaan johtavan tienristeys oli autio. Mutta oliko sittenkään? Tienlaidassa olevan pusikon seutuvilla kuului matalaa keskustelua. Vesku ja Mörtti olivat odotelleet Simoa jo varttitunnin.
- Vittu, kello on jo viisi minuuttia yli! Muka toisille lakia lukee, mutta itse antaa odottaa. Lähdettiinköhän liian helposti reissuun, Vesku kapinoi ja pidätteli haukotustaan.
- No, ei hätäillä! Kyllä Simppa on aina puheensa pitänyt. Odotellaanhan vielä. Voihan olla, että Simpalle on tullut jokin este. Tai jos se on lähtenyt omalle keikalle ja nauraa meille paskaset naurut, Mörttikin jo epäili.
- Vittu kaikkiaan, niin teenkin. Ääni kuului pimeästä heidän takaansa. Saatana, jätkät metelöi kuin markkinoilla. Piru vie, te ette älyä keikkahommista vielä mitään! No, sen verran kuitenkin, että tulitte tieltä pois. Sehän olisi ollut kuin ilmoitus kytille, että semmoiset jäbät on olleet liikenteessä. Vieläkin epäilyttää uskaltaako teidän kanssa alkaa millekään, Simo empi.
-Simppa piru vie! Saitpa säikäytettyä...
- Ole saatana hiljaa! Simo keskeytti Veskun huutelun ja tönäisi Veskua käsivarteen. Sitten jatkoi:
- Nyt pidetään lärvit pienellä. Puhutaan kuiskaamalla mitä tarvitsee. Vesku sinä kait parhaiten meistä tunnet autot. Miten saat Pösön ovet auki? Entä käyntiin ilman avaimia?
-Jätä minun huoleksi ne jutut. Takaan että Pösö käynnistyy kun pääsen sen kimppuun. Ainakin se päivällä oli siinä katoksessa missä tavallisesti. Kävin hiukan katsomassa mestoja, Vesku selitti.
jat

Ei kommentteja: