Sivut

tiistai 10. huhtikuuta 2018

KOPRA--24.


- Kato vallesmanni! Eihän Tane itse pysty baarijuomiin. Pari hyvää kaveria oli rahoissaan. Korvaustukirahoja oli vielä säästynyt. Milläpä se tämmöinen retale lottoaisi? Hyvää tekee kun näkee rahaa rikkaiden hyppysissä, Tane sanoi ja tuijotti silmät kiiluen Kopran käsissä olevaa viisikymppistä.
- Näkymättömiä kavereita? Kopra naurahti.
- Eihän nyt toki. Häipyivät vain kun näkivät virkakuntaa olevan liikenteessä. Kato vallesmanni, se herranpelko on yhä vieläkin viisautta. Minä en malttanut jättää tuoppeja haaskioon. Eikä minulla olekaan mitään tunnollani.
- No, onko Tane kuullut mitään uutta Putsarin liikkeistä? Kysymyksessä on murha-asia. Jos on jotain tiedossa on parasta kertoa.
- Mitäpä minulla. Ei kai se murhamies minulle tule kertomaan. Teillehän siitä maksetaan, että syyllinen saa ansionsa mukaan. Tehkää työnne kunnolla. Tuskin sitä murhaajaa täältä baarista löytyy.
- Enpä ole siitä niinkään varma. Se alibi oli melko olematon koko Tanen remmillä. Kovin oli jokaisella suuri viha Putsaria kohtaan. Ettei porukalla pistetty kaveria kylmäksi? Nyt sitten peijaisia juodaan, Kopra härnäsi.
- Nythän vallesmanni mahdottomia. Meidän remmissä kaikki on rauhallisia juoppoja, ainakin melkein. Kustannatko vallesmanni yhden keskinkertaisen? Niin tuo janottaa kun maulle pääsi, Tane sanoi hiukan jo sammaltaen.
- Saatanpa senkin tehdä jos kerrot jotain murhaan liittyvää. Olet varmaan perillä Putsarin vihamiehistä.
- Kaikki sitä perkelettä vihasi. Kaikki vaan ei mene mielitekojaan toteuttamaan. Kitinä rukkakin kun ei tohdi hanttiin panna. Oli monesti sen pirun paskiaisen rääkättävänä...
- Jaa, vai sillä lailla! Olisiko se Kitinä sitten saanut viimein vihansa nousemaan ja pani kalavelat maksuun?
- Kitinä sammui ensimmäisenä silloin illalla, eikä varmasti liikkunut ennen aamua. Eikä meidän porukasta kukaan muukaan ollut liikkeellä. Ainakin asetelmat oli aamulla samat kun illalla. Siis silloin kun heräiltiin. Mutta Mörkö se olisi voinut olla. Se kuleksii yksinäisenä pitkin kylän laitamia. Se yöpyy missä milloinkin sattuu. Erakko luonne.
- Mikäs tämmöinen Mörkö on? En ole kuullutkaan.
- Eihän se kauaa ole vielä ollutkaan näissä meidän... Siis näissä alkoholisoituneen kansanosan kokopäivä duunissa. Mörkö- Martti oli tavallinen ahkera perheenisä. Oli autot ja talot. Mutta sattui sitten rakastumaan kauniiseen naiseen.
jat.

Ei kommentteja: