Sivut

torstai 21. helmikuuta 2019

JATKIS -15

PUTELLI -15.
- Kuulehan Jussi, minä se olen semmoinen mies, jolleka ei rähistä. Saat olla aivan varma, että sinun moottoria eikä vehkeitä tällä puintitantereella tarvita. Saat tämänpäivän aikana laittaa rattaat alle sekä viedä romusi mihin mielesi haluttaa... Ja eroanomuksesi yhtymästä on hyväksytty. Porukka päättää miten osuutesi tulet saamaan Asia on sitä myöten selvä, tämän syksyllisistä moottorinvuokrista saat esittää laskun... Niillä perusteilla kuin on sovittu, Paavo sanoi.
- Jos sitä kerran hankaliksi aletaan niin ollaan kanssa, saatana! Putellin Patruunalla on kyllä rahaa vaan on niin nuuka, että jos mahollista istuu toisen perseellä tuleen, mutta se loppui ny! Ennenpä olet apua vaella, kuin minä sinulta. Tulet, saatana, vielä katumaan, että pullautit minut yhtiöstä, Jussi vielä uhosi. Hän jäi kuitenkin yksin, murheensa kanssa, sillä kaikki muut poistuivat puimatantereelta.
***
Isännät kokoontuivat Putelin isoon pirttiin. Tunnelma oli jännittynyt. Putelin emäntä katsoi kovin ihmeissään, kun isäntiä alkoi työntyä pirttiin.
- No mikäs nyt? Eihän siellä ole päästy edes puinnin alkuun, vaikka on jo iltapäivä, emäntä- Aino kyseli.
- Elähän kysele mitään! Pane kahvit pöytään! Kahdeksalle! Muut eivät tule kahville, Paavo sanoi.
- Herra isä! Mitäs nyt on sattunut? Aino siunaili.
- Sanoinhan, elä kysele! Aikanaan sitten saat tietää. No niin naapurit! Nyt tulikin todeksi se, mikä on ollut niin monesti lähellä. Ei ole oikein, että yksi saa soittaa suutaan miten tahtoo. Tämä liikku oli pakko tehdä. Voihan se nyt tuntua surkealta, mutta tämä on ollut vuosikausia, kuin ajos kannikassa. Jos sitä ei puhkaise vaikeutuu koko elämä. Siitä kärsii myös koko yhtiö, Paavo aloitti.
jat-

Ei kommentteja: